Agent Carter S02E01 & S02E02

"The Lady in the Lake" & "A View In The Dark"

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στις οθόνες μας το AGENT CARTER, δε με είχε ενθουσιάσει η ιδέα άλλης μίας comic related σειράς. Το πλήθος των ήδη υπαρχουσών σειρών, που έδιναν μάχη κάθε εβδομάδα για μία θέση στον εξαιρετικά περιορισμένο ελεύθερο χρόνο μου, σε συνδυασμό με το ότι η συγκεκριμένη σειρά είναι spin-off από μία άλλη σειρά και ταινία κτλ. κτλ., με “ανάγκασαν” ουσιαστικά να τη βάλω στην άκρη και να την κρατήσω για πιο δύσκολες μέρες (που ήρθαν). Όταν ανακοινώθηκε η ημερομηνία της πρεμιέρας της νέας σεζόν, ο αγαπητός μου editor, κάνοντας μου μία “πρόταση που δεν μπορούσα να αρνηθώ”, μου ανέθεσε το παρόν review. Παράλληλα, μία ξαφνική ασθένεια με καθήλωσε στο κρεβάτι για μια-δυο μέρες, δίνοντας μου έτσι τη δυνατότητα να ανταποκριθώ στο ιερό αυτό καθήκον που κάθε συντάκτης του Comicdom φέρει βαριά στους ώμους! Αφού, λοιπόν, είδα όλα τα επεισόδια της πρώτης σεζόν, καθώς και τις δυο ταινίες CAPTAIN AMERICA σε μία ημέρα, ήμουν πλέον έτοιμος να υποδεχτώ το νέο επεισόδιο – με ανυπομονησία θα έλεγα. Η μοίρα μου επιφύλαξε μία ακόμα έκπληξη, όμως, αφού οι παραγωγοί έβγαλαν τα δύο πρώτα επεισόδια της δεύτερης σεζόν την ίδια μέρα!

Agent-Carter-Season-2-1

Πριν προχωρήσουμε, θα ήθελα να πω δυο λόγια για τη σειρά, για την περίπτωση που δεν έχετε δει κανένα από τα παλαιότερα επεισόδια, δεν έχετε ιδέα περί τίνος πρόκειται και παρ’ όλα αυτά αγνοήσετε την εξής προειδοποίησή μου: το παρακάτω κείμενο περιέχει αρκετά spoilers! Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δημιουργείται το Strategic Scientific Reserve (SSR), ο προπομπός ουσιαστικά της S.H.I.E.L.D.. Ένα από τα projects του SSR ήταν το project “Rebirth” στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήθηκε ο Captain America. Ένα μέλος του SSR, υπεύθυνη και για το recruiting, μεταξύ άλλων, για το project “Rebirth” είναι η πράκτορας Peggy Carter (Halley Atwell), Βρετανίς, έξυπνη, δυναμική, όμορφη και έπειτα, κορίτσι του Καπετάνιου. Μετά το τέλος του Πολέμου, και αφού ο Captain έχει παγώσει, το SSR δρα σαν μία μυστική υπηρεσία κατασκοπείας εντός των ΗΠΑ. Η πράκτορας Carter εξακολουθεί να είναι μέλος αυτού του οργανισμού, με έδρα τη Νέα Υόρκη, αλλά δε χαίρει της εκτίμησης των συναδέλφων της. Όταν ο Howard Stark, πατέρας του Iron Man, κατηγορείται για προδοσία, η πράκτορας Carter καλείται να τον ξελασπώσει και να καθαρίσει το όνομα του, με τη βοήθεια του Edwin Jarvis (James D’Arcy), μπάτλερ των Stark και πατέρα της φωνής του κομπιούτερ του Iron Man. H δεσποινίς Carter εν τέλει τα καταφέρνει και κερδίζει την αποδοχή και την εκτίμηση των υπόλοιπων πρακτόρων.

Δεύτερη σεζόν. Το SSR έχει πλέον και παρακλάδι στη δυτική ακτή – Los Angeles φυσικά – εκεί που οι πράκτορες φορούν φλοράλ πουκάμισα και έχουν επιτύχει μαύρισμα. Όταν ο Chief (πλέον) Daniel Sousa (Enver Gjokaj) θα χρειαστεί βοήθεια για την εξιχνίαση μιας μυστηριώδους δολοφονίας, του στέλνουν την Όμορφη Πράκτορα Carter (αφού πρώτα τη διακόψουν από μία σημαντικότατη ανάκριση). Το έγκλημα, όμως, κρύβει και άλλα πέρα από μια απλή δολοφονία και οι ήρωες μας θα μπλέξουν σε μία περιπέτεια κατασκοπίας, μυστικών οργανώσεων και ίντριγκας. Λέω να μη σας σποϊλεριάσω παραπάνω, μπας και κανένας χριστιανός αποφασίσει τελικά να τα δει τα επεισόδια μετά το review αυτό.

Agent-Carter-Season-2-2

Η εντύπωση που μου είχε δημιουργηθεί ήδη από την πρώτη σεζόν, ήταν αυτή μιας εξαιρετικά καλογυρισμένης σειράς, με καλογραμμένους διαλόγους, εξαιρετικά – σχεδόν κινηματογραφικά – production values, ταιριαστό cast και όσα λιγότερα σεναριακά κενά της επέτρεψε η σύντομη διάρκεια της σεζόν. Η Haley Atwell συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε με το CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER και, μέσα από μία σειρά εντυπωσιακών ερμηνειών, δίνει υπόσταση στο χαρακτήρα της Peggy Carter.

Αυτή η εντύπωση παραμένει και με την έναρξη της δεύτερης σεζόν. Έξυπνη κίνηση η μεταφορά της πλοκής στο LA και η σύνδεση κατασκοπίας, αντικομμουνισμού και atomic age tech talk που δένουν άψογα με το όλο 40s στήσιμο της σειράς. Η σκηνοθεσία ακολουθεί τα ίδια μοτίβα όπως και στην περασμένη σεζόν, αν και έχω την εντύπωση πως μας δίνουν παραπάνω δράση (=ξύλο) από πέρσι. Το σενάριο φαίνεται αρκετό στιβαρό μέχρι στιγμής και πραγματικά ελπίζω να συνεχίσει έτσι, μιας και έχουν καταπιαστεί με κάτι που (αν δέσει με το υπόλοιπο TV Marvel Universe) θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Φυσικά όλη η σειρά πατάει πάνω στην παρουσία της Atwell, η οποία εκτός από υποκριτικό ταλέντο διαθέτει και εξαιρετική ομορφιά (και προφορά)!

Θα ήθελα να σταθώ στο σημείο εκείνο που για μένα πραγματικά απογειώνει τη σειρά και δεν είναι άλλο από τα production values. Από τη μουσική, τα αυτοκίνητα, μέχρι και τα ρούχα και τα χτενίσματα, έχει γίνει πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά. Θα μπορούσα να πω πως το AGENT CARTER είναι το MAD MEN των βασισμένων σε comics σειρών!

Τελικά, το AGENT CARTER, παρά τον αρχικό σνομπισμό, μου αρέσει. Είναι αυτή τη στιγμή η personal favorite σειρά που παρακολουθώ και ήδη στενοχωριέμαι που θα έχουμε μόλις 10 επεισόδια για φέτος.