Ο Ted Benoit Στο Comicdom Con Athens 2016

Στις 15, 16 και 17 Απριλίου

Ο διάσημος Γάλλος δημιουργός Ted Benoit θα βρίσκεται τον Απρίλιο στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Comicdom Con Athens 2016.

Ο Ted Benoit γεννήθηκε το 1947, στη Νιόρ της Γαλλίας. Το 1971, έγινε μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού ACTUEL, στο οποίο δημοσιεύθηκαν και οι πρώτες δουλειές του στα comics, και το 1975, μετά τη συνάντησή του με τον Nikita Mandryka, ξεκίνησε η συνεργασία του με το περιοδικό L’ÉCHO DES SAVANES. Το 1979, εκδόθηκε από την Les Humanoïdes Associés το πρώτο του άλμπουμ, με τίτλο HOPITAL.

Τη δεκαετία του ’80, άλλαξε το σχεδιαστικό του στιλ σε αυτό της “καθαρής γραμμής”, ξεκινώντας από το άλμπουμ VERS LA LIGNE CLAIRE, το οποίο περιείχε και την πρώτη εμφάνιση του γνωστού χαρακτήρα του Benoit, Ray Banana. Συνέχισε να δουλεύει και να δημιουργεί στο υπόλοιπο της δεκαετίας, έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με σημαντικά έντυπα, όπως το À SUIVRE και το METAL HURLANT.

BM-Affaire F Blake-13.TIF

Η εξαιρετική αφομοίωση και χρήση της “καθαρής γραμμής” οδήγησαν τον Benoit στο να γίνει ένας από τους καλλιτέχνες που αναβίωσαν τη θρυλική σειρά του Edgar P. Jacobs, BLAKE & MORTIMER, στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Εκτός του Ted Benoit, την επίσκεψή του στη μεγάλη γιορτή των comics, έχει επιβεβαιώσει και ο επί 12 χρόνια σχεδιαστής του comic THE WALKING DEAD, Charlie Adlard. Το Comicdom Con Athens 2016 θα πραγματοποιηθεί στις 15, 16 και 17 Απριλίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.