Legends of Tomorrow S01E01

Pilot Part 1

To The CW συνεχίζει να εδραιώνει τον εαυτό του ως το κορυφαίο τηλεοπτικό κανάλι, όταν πρόκειται για υπερηρωικές σειρές, με την τρίτη του απόπειρα, το LEGENDS OF TOMORROW. Αναμφισβήτητα η πιο φιλόδοξη μεταφορά χαρακτήρων της DC από το κανάλι, το LoT δεν επικεντρώνεται σε έναν πρωταγωνιστή (όπως τα ARROW και THE FLASH) αλλά σε μια υπερομάδα εννέα ατόμων.

Το πρώτο τέταρτο του επεισοδίου είναι αφιερωμένο στην μάζωξη των ηρώων και στα κίνητρα που έχει ο καθένας για να δεχτεί την αποστολή, ενώ παρέχει μερικές πληροφορίες για το τωρινό τους status quo. Κοινώς, μπόλικο exposition. Έτσι μαθαίνουμε ότι ο Rip Hunter, Time Master από το μέλλον, ταξιδεύει στο παρόν μας με σκοπό να μαζέψει μια ομάδα αφιερωμένη στην εξόντωση του Vandal Savage, ενός αθάνατου εγκληματία που στον 22ο αιώνα έχει υποδουλώσει την ανθρωπότητα. Αυτή η ομάδα απαρτίζεται από διάφορους “μασκοφόρους” δευτεραγωνιστές των ARROW και THE FLASH (Atom, Firestorm, Sarah Lance, Hawkman, Hawkgirl, Captain Cold, Heatwave).

Όταν όμως τελειώνουν οι εισαγωγές και μαθαίνουμε όλα τα απαραίτητα, το ενδιαφέρον κομμάτι ξεκινά και οι συγγραφείς μας δείχνουν τι μονοπάτι θα ακολουθήσουν στα υπόλοιπα 12 επεισόδια της σεζόν. Βλέπουμε ελάχιστα τον Savage και η πλοκή είναι ακόμα στην αρχή, οπότε το υπόλοιπο επεισόδιο επικεντρώνεται στο να εξερευνήσει την χημεία μεταξύ των διάφορων ηρώων και να τους δώσει ένα προσωπικό arc. Τα arcs του καθενός περιπλέκονται, όταν μάθουν τον αληθινό λόγο για τον οποίον ο Rip Hunter τους θεώρησε κατάλληλους για αυτή την αποστολή, ο οποίος δικαιολογεί την απουσία χαρακτήρων, όπως ο Green Arrow και ο Flash.

Ενώ, όπως είναι λογικό, χρειάζεται χρόνος να ταιριάξουν οι προσωπικότητες τους, γρήγορα αναδεικνύεται μια τριάδα που αλληλεπιδρά τελείως φυσικά, τόσο σε storytelling όσο και σε ερμηνευτικό επίπεδο. Αυτή η τριάδα είναι οι Sarah, Cold και Heatwave. Και αυτόματα η σκηνή με τους τρεις τους στο μπαρ είναι η πιο διασκεδαστική του επεισοδίου.

landscape-1449301828-dc-legends-of-tomorrow-future-trailer

Η νέα προσθήκη στο σύμπαν της σειράς είναι ο Arthur Darvill ως Rip Hunter, ρόλος που δεν του είναι τελείως ξένος, καθώς στο παρελθόν έχει ερμηνεύσει τον companion του Doctor (από το DOCTOR WHO), γεγονός που του δίνει μια εμπειρία σε cheesy ατάκες που αφορούν το time-travel. Σε γενικά επίπεδα, οι ερμηνείες είναι αξιοπρεπείς, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για το Τhe CW.

Αν το ARROW ξεκίνησε σαν μια ρεαλιστική αλά Nolan προσέγγιση στον αντίστοιχο ήρωα και το THE FLASH έκανε τεράστια άλματα και προσάρμοσε ακόμα και τα πιο τρελά concepts της μυθολογίας του fastest man alive, το LoT στηρίζεται σε ένα από τα πιο τρελά concepts, το ταξίδι στον χρόνο, και το ενστερνίζεται πλήρως, οπότε από την αρχή νιώθεις σαν να βλέπεις μια sci-fi περιπέτεια με αμέτρητες πιθανότητες. Ή τουλάχιστον, όσο το επιτρέπει το budget.

Σε ένα ολοένα και πιο πυκνό τηλεοπτικό τοπίο, το LEGENDS OF TOMORROW ξεχωρίζει ως η σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί μια ολόκληρη ομάδα superheroes και super villains και ως ένα spin-off άλλων σειρών, που πιο πολύ όμως θυμίζει τα events που έχουν κατακλύσει τα υπερηρωικά comics, με το πλήθος των γνώριμων χαρακτήρων από διαφορετικά franchises, τις αναφορές σε παρελθοντικά γεγονότα και το εύρος της απειλής που παρουσιάζει ο villain.