Gutter Magic #1

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Gutter Magic #1

WriterRich DouekArtistBrett BarkleyPublisherIDW Publishing

Σε μια φανταστική εκδοχή του δικού μας κόσμου, η μαγεία, που εδώ παίζει τον ρόλο της τεχνολογίας, βρίσκεται στα χέρια των λίγων. Στη σκιά των ιπτάμενων ουρανοξυστών, όπου κατοικούν οι μάγοι, φιλόδοξοι άνθρωποι που όμως ανήκουν στις κατώτερες τάξεις μαζεύουν μαγικά αντικείμενα και ημιτελή ξόρκια, δημιουργώντας ένα είδος αυτοσχέδιας μαγείας, που ονομάζεται Gutter Magic.

Η ιστορία μάς μεταφέρει σε μια fantasy Νέα Υόρκη, με καλικάντζαρους και ξωτικά, επικίνδυνα μαγικά όπλα και steampunk αισθητική, με χαρακτήρες που φοράνε γυαλιά πιλότου χωρίς κανένα προφανή λόγο. Γενικά, κόσμος του GUTTER MAGIC μου δημιουργεί την εντύπωση ότι θα ταίριαζε καλύτερα σε κάποιο RPG Campaign Setting παρά σε comic.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ενδιαφέροντα πράγματα να προσφέρει. Όταν παρουσιάζει πραγματικά ιστορικά γεγονότα, περνώντας τα μέσα από το fantasy πρίσμα του, το GUTTER MAGIC κερδίζει πόντους, ενώ το character development που πρόλαβε να παρουσιάσει στο πρώτο από τα τέσσερα τεύχη του mini-series είχε αρκετό ενδιαφέρον, ώστε να θέλω να μάθω την συνέχεια.

Σε γενικές γραμμές, μια fun περιπέτεια που με έπεισε να συνεχίσω την ανάγνωση.