The Beauty #5

Μας αφήνει μέσα στην αγωνία και στην απορία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Beauty #5

WritersJeremy Haun, Jason A. HurleyArtistJeremy HaunPublisherImage Comics

Η θεραπεία για την πλέον δημοφιλή αρρώστια– και παράλληλα εντελώς επικίνδυνη – που υπήρξε ποτέ στα χρονικά βρέθηκε. Οι δύο detectives μας ένωσαν τις δυνάμεις τους με την director του CDC και βρήκαν τη λύση.

Έτσι, έχουν μία ευκαιρία να κατατροπώσουν τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες από τη μεριά τους προτιμούν να βγάλουν στην αγορά μία (και τη μοναδική, σύμφωνα με αυτούς) “θεραπεία”, η οποία απλά θα παρατείνει το χρόνο ζωής της αρρώστιας, με συχνές συνταγογραφήσεις από τους ιατρούς. Τα λεφτά, λοιπόν, καταπατούν την ηθική για ακόμα μία φορά.

Και όχι μόνο. Ενώ οι ήρωες της ιστορίας μας κοιτάνε τη μαζική λύση του προβλήματος και αναζητούν την άμεση θεραπεία για τον ιό, έρχονται και εδώ αντιμέτωποι με την ηθική. Πρέπει να είναι επιλογή του καθενός; Είναι σωστό; Αλλά θα σωθεί τόσο κόσμος – γιατί να μην είναι σωστό;! Ίσως, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει μία καινούρια θεραπεία στον οργανισμό του ανθρώπου. Πρώτα, χρειάζεται να βρεις πειραματόζωα. Ακόμα χρειάζεσαι κάποιο χρόνο και λογικά αποτελέσματα (συν το κυνηγητό που παίζεις με εκείνον τον τρελάρα με τη μάσκα).

Τελικά, ο συγγραφέας μας αφήνει μέσα στην αγωνία και στην απορία. Δουλεύει η γιατρειά, θα ζήσουμε, θα πεθάνουμε κανείς δεν ξέρει. Γενικά αυτό είναι και το στοιχείο του – σε κάνει, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, να τη γυρίσεις τη σελίδα.

Όλα αυτά μέσα στο πολύ όμορφο και συνάμα ελαφρώς ενοχλητικό σχέδιο του Jeremy Haun. Και εκείνα τα υπέροχα εξώφυλλα!
Αλήθεια, μόνο και μόνο για την ειρωνεία των εξωφύλλων αξίζει να του ρίξετε μία ματιά.