O Goran Sudzuka Και Η Christina Plaka Στο Comicdom Con Athens 2016

Ακόμη δύο προσθήκες στο guest list του Φεστιβάλ

O Goran Sudzuka είναι σχεδιαστής comics και εικονογράφος που γεννήθηκε το 1969 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Σχεδίου του Ζάγκρεμπ, το 1988, και ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στο κινούμενο σχέδιο στη Zagreb Film, τη δεκαετία του ’90. Αργότερα, συνεργάστηκε με τον Darko Makan στο ALBERT THE BUTLER, μια σειρά μικρών ιστοριών τρόμου, που εκδόθηκαν σε Κροατία και Γερμανία, καθώς και στο SVEBOR AND PLAMENA, μια εφηβική σαπουνόπερα, η οποία κέρδισε το Βραβείο για το Καλύτερο Ρεαλιστικό Comic στην Κροατία, το 1997.

Το 1999 ξεκίνησε να εργάζεται για την DC/Vertigo, δημιουργώντας το OUTLAW NATION, σε συνεργασία με τον συγγραφέα Jamie Delano, το οποίο του απέφερε το Βραβείο Russ Manning για τον Πιο Πολλά Υποσχόμενο Πρωτοεμφανιζόμενο στα Eisner Awards του 2001. Εικονογράφησε το limited series HELLBLAZER: LADY CONSTANTINE (σε σενάριο Andy Diggle), το spin-off του Hellblazer, CHAS: THE KNOWLEDGE (σε σενάριο Simon Oliver), και ένα άλμπουμ από τη σειρά L’HISTOIRE SECRETE για την Delcourt, ενώ έχει επίσης εργαστεί στην ongoing σειρά HELLBLAZER (σε συνεργασία με τον συγγραφέα Peter Milligan), και την βραβευμένη σειρά του Brian K. Vaughan, Y: THE LAST MAN.

Τα τελευταία χρόνια, εικονογράφησε το ADD, ένα graphic novel γραμμένο από τον Douglas Rushkoff (DC/Vertigo, 2012) και δύο τεύχη από το WOLVERINE του Jason Aaron, ενώ το 2013 εικονογράφησε τη μίνι σειρά GHOSTED του Joshua Williamson (Skybound) και συνεργάστηκε με τους Brian Azzarello και Cliff Chiang στη σειρά WONDER WOMAN (DC Comics).

outlaw-nation
Η Christina Plaka είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνις manga της Γερμανίας. Γεννήθηκε το 1983, άρχισε να ζωγραφίζει όσο ήταν ακόμα στο νηπιαγωγείο και ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τα ιαπωνικά anime και manga στην ηλικία των 11 ετών.

Το 2002, έκανε αίτηση στον μεγαλύτερο γερμανικό εκδοτικό οίκο, Carlsen, με την ιστορία της “Prussian Blue”, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό για κορίτσια DAISUKI, κι αργότερα κυκλοφόρησε σε μορφή βιβλίου τσέπης. Από το 2003, έχει σχεδιάσει άλλα οχτώ βιβλία τσέπης (YONEN BUZZ τόμοι 0-5, HERRSCHER ALLER WELTEN και KIME HE – WORTE AN DICH).

Αφού σπούδασε “Ιαπωνική Γλώσσα και Πολιτισμό” στο Πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Seika του Κυότο, απ’ όπου αποφοίτησε με το πρώτο παγκοσμίως Master στις “Σπουδές Manga”, το 2012. Αυτή την περίοδο, η Christina εργάζεται πάνω σε δύο νέους τίτλους manga, τους GO FOR IT και CIAO BIBI.

Αγαπά να μοιράζεται τις εμπειρίες της σχετικά με την εργασία και τη ζωή, μέσω του YouTube, και υποστηρίζει νεαρούς θαυμαστές των ιαπωνικών anime και manga με τα βίντεό της. To φετινό Comicdom Con Athens το επισκέπτεται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ghoethe.

Ciao_Bibi_Cover_1

Εκτός από τους Goran Sudzuka και Christina Plaka, την παρουσία τους στη μεγάλη γιορτή των comics έχουν επιβεβαιώσει, ο επί 12 χρόνια σχεδιαστής του comic THE WALKING DEAD, Charlie Adlard και ο διάσημος Γάλλος δημιουργός Ted Benoit. Το Comicdom Con Athens 2016 θα πραγματοποιηθεί στις 15, 16 και 17 Απριλίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.