Lucifer S01E01

Pilot

“Στην αρχή… ο άγγελος Lucifer εκδιώχθηκε από τον παράδεισο και καταράστηκε να εξουσιάζει την κόλαση για όλη την αιωνιότητα. Μέχρι που αποφάσισε να πάει διακοπές…”. Με αυτή την εισαγωγή μας καλωσορίζει η ολοκαίνουργια τηλεοπτική σειρά LUCIFER, η οποία έρχεται να προστεθεί στην ήδη πλούσια λίστα των σειρών που βασίζονται σε χαρακτήρες της DC Comics.

O χαρακτήρας Lucifer Morningstar έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1989 μέσα από τις σελίδες του THE SANDMAN, αλλά γρήγορα κέρδισε το αναγνωστικό κοινό, με αποτέλεσμα να αποκτήσει τον δικό του τίτλο. H σειρά του αρίθμησε 75 τεύχη και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Μέσα από τον ατμοσφαιρικό solo τίτλο του Lucifer που γράφτηκε από τον Μike Carey, εξερευνήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την ελεύθερη βούληση του ατόμου. Αν περιμένετε, όμως, να δείτε κάτι παρόμοιο στη τηλεοπτική σειρά, τότε μάλλον θα απογοητευτείτε.

Όπως ξεκαθάρισαν οι παραγωγοί, πέρα από τον βασικό χαρακτήρα και την ικανότητά του να αποκαλύπτει τις σκοτεινές επιθυμίες των ανθρώπων, η τηλεοπτική σειρά δεν έχει καμία σχέση με τα comics. Και αυτό γίνεται γρήγορα αντιληπτό στον θεατή.

Το πρώτο επεισόδιο είναι ξεκάθαρα εισαγωγικό και έχει σκοπό να μας γνωρίσει τους χαρακτήρες. Βρισκόμαστε στο έτος 2015 μετά Χριστόν (όπως μας πληροφορεί το πρώτο επεισόδιο), στο Los Angeles. Ο Lucifer κατοικεί πλέον στην Γη, έχοντας διώξει από πάνω του τα βάρη και τις ευθύνες της κόλασης! Τη γαλήνη του έρχεται να διαταράξει ο θάνατος μιας τραγουδίστριας και φίλης του, η οποία είχε αναδειχθεί σε star χάρη σε εκείνον. Ο Lucifer παίρνει το νόμο στα χέρια του και ξεκινά μια έρευνα, μαζί με την αστυνομικό Chloe Dance, προκειμένου να ανακαλύψει τους πραγματικούς ενόχους. Aξίζει να σημειωθεί πως η Chloe φαίνεται να είναι το μοναδικό άτομο, το οποίο δε μπορεί να επηρεάσει ο Lucifer. Και μέσα σε όλα αυτά, ο αδελφός του Lucifer, o Amenadiel, έχει σταλεί στη γη από τον πατέρα τους για να τον φέρει πίσω στην κόλαση!

L_FIRST_LOOK_1280x720_583769155646

Κι αν όλα τα παραπάνω δε σας έχουν κάνει να θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην σειρά (αν δεν το έχετε κάνει ήδη), τότε ένας ακόμα καλός λόγος είναι ο Tom Ellis. O Ουαλός ηθοποιός, που προσωπικά γνώρισα μέσα από την σειρά RUSH, δίνει ρέστα στον πρωταγωνιστικό λόγο. Η ερμηνεία του είναι καταπληκτική, καθώς αποδίδει εξαιρετικά τον φαντασμένο, εγωκεντρικό και σαρκαστικό Lucifer. Στα ίδια θετικά επίπεδα βρίσκεται και η ερμηνεία της Laura German που υποδύεται την αστυνομικό Chloe Dance. Πέρα από αυτούς τους δύο, το υπόλοιπο cast επιδίδεται σε μέτριο, αλλά όχι άσχημο acting.  Βέβαια, κρατάω μια πισινή, μιας και τα πρώτα επεισόδια είναι πάντα απλά ενδεικτικά και οι ηθοποιοί δεν έχουν ακόμα βρει την απαραίτητη “χημεία” μεταξύ τους (στο ARROW την ψάχνουν ακόμα!). Πέρα από αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να πούμε πως οι ερμηνείες είναι κακές.

Η ίδια η σειρά δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά, δίνοντας έτσι χώρο σε έξυπνα αστεία και καταστάσεις, στις οποίες τον πρώτο λόγο έχει πάντα ο Lucifer, ο οποίος δε διστάζει να ξεμπροστιάσει δημόσια τους συνομιλητές του, κάνοντάς τους να αποκαλύψουν τις επιθυμίες τους! Βλέποντας τo πρώτο επεισόδιο, θα γίνετε μάρτυρες αρκετών αμήχανων καταστάσεων που σίγουρα θα ζωγραφίσουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο σας! Στα ίδια επίπεδα βρίσκονται και οι διάλογοι. Ο Lucifer δεν χάνει ευκαιρία να ειρωνευτεί, να παίξει με τους ανθρώπους και μετά να τους ειρωνευτεί ξανά!

tom-ellis-first-look-at-vertigo-s-lucifer-trailer-406360

Στον τομέα των ειδικών εφέ, που θεωρείται αυτονόητο να έχει μια τέτοια σειρά, το αποτέλεσμα είναι καλό, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, μιας και λόγω του σεναρίου του πρώτου επεισοδίου δεν βλέπουμε και πολλά. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και η μουσική, η οποία δένει καλά με τη ροή του επεισοδίου.

Από το πρώτο επεισόδιο, το LUCIFER δείχνει πως μπορεί να ξεχωρίσει μεταξύ των αναρίθμητων σειρών που προβάλλονται φέτος. Είναι έξυπνο, έχει στιλ, ωραίο χιούμορ και έναν πολύ ικανό πρωταγωνιστή. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δεύτερο επεισόδιο και ελπίζουμε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έθεσε το πρώτο.