The Twilight Children #3

Δεν ικανοποιεί ακόμη
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Twilight Children #3

WriterGilbert HernandezArtistDarwyn CookePublisherDC Comics (Vertigo)

Το ΤΗΕ TWILIGHT CHILDREN ξεκίνησε με μπόλικες αξιώσεις. Από τη μία, ήταν το ξεχωριστό, αν και όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο, σενάριο του Gilbert Hernandez και, από την άλλη, το μοναδικό σχέδιο του Darwyn Cooke.

Έχοντας φτάσει στα ¾ της ιστορίας, μπορώ να πω χωρίς ενδοιασμούς ότι το comic δεν ανταποκρίθηκε στις υποσχέσεις του. Το πρώτο τεύχος ήταν η φυσιολογική εισαγωγή και στο δεύτερο προχώρησε η υπόθεση χωρίς, όμως, να ξεκαθαρίζει κάτι. Τώρα, λίγο πριν το τέλος, τα πράγματα συνεχίζουν να είναι θολά και να συμβαίνουν γεγονότα που φαντάζουν εκνευριστικά ασυνάρτητα.

Οι δύο κυβερνητικοί πράκτορες (συμ)περιφέρονται σαν ένα κακόγουστο comic relief, η Tito είναι κακομαθημένη και μικροαστική, ενώ η Ela απλά υπάρχει και παρακολουθεί, ενίοτε “παγώνοντας” κόσμο με το μυαλό της. Και στο τέλος; Η πόλη υπνωτίζεται, με την η Ela να σπάει τη σιωπή της, λέγοντας το κλισέ: “Ήρθα να σώσω τον κόσμο σας”.

Αδιάλειπτα σωτήριο και πανέμορφο στοιχείο του comic είναι το σχέδιο του Cooke, το οποίο θυμίζει παλιό, καλό 2D animation. Πραγματικό eye candy!

Άραγε, το κλείσιμο της σειράς θα φέρει την ολοκλήρωση και κάποιο νόημα; Θα είναι ικανοποιητικά; Δε μένει παρά να δούμε.