The Flash S02E11

The Reverse Flash Returns
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Flash

Season/EpisodeS02E11 WritersGreg Berlanti, Andrew Kreisberg, Geoff Johns, Aaron Helbing, Todd Helbing DirectorMichael A. Allowitz CastGrant Gustin, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Tom Cavanagh, Keiynan Lonsdale, Matt Letscher NetworkThe CW

O τίτλος του επεισοδίου είναι αρκετά αποκαλυπτικός και self-explanatory: ο κεντρικός villain της πρώτης σεζόν επιστρέφει! Αυτή τη φορά, όμως, βρίσκεται στο αρχικό του σώμα (αυτό του Eobard Thawne) και δε θυμάται τίποτε από όσα έχουμε δει στο παρελθόν! Βλέπετε, ο Thawne αυτού του επεισοδίου δεν έχει ταξιδέψει ακόμη τόσο μακριά στο παρελθόν, ώστε να σκοτώσει τη Nora Allen, να αντικαταστήσει τον Harrison Wells και έπειτα να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη σεζόν της σειράς. Αλλά, μετά από αυτό το επεισόδιο, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει!

Από τη μία, το ότι ο Reverse Flash δε θα παίξει (υποθέτω) κάποιο ρόλο στη δεύτερη σεζόν δε με άφησε να χαρώ όσο ήθελα την επιστροφή του. Από την άλλη, όμως, μου φάνηκε εξαιρετικά έξυπνη η χρήση του ως villain of the week, παρουσιάζοντας ουσιαστικά ετεροχρονισμένα το origin του. Ουσιαστικά, οι πρωταγωνιστές του παρόντος (ο Barry και οι υπόλοιποι) έζησαν το παρελθόν του Reverse Flash, το οποίο, βέβαια, αποτελεί το μέλλον για τους πρωταγωνιστές της πρώτης σεζόν – time travel is a bitch… Μοναδικό extra touch ήταν και το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να τον αφήσουν να ολοκληρώσει τα σχέδιά του (ουσιαστικά, τον βοηθούν κιόλας), για να διατηρήσουν το χωροχρονικό συνεχές – bitch, λέμε!

Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, κάθε άλλο subplot του επεισοδίου πάσχισε να βρει τη θέση του δίπλα σε μια τέτοια επιστροφή. Με εξαίρεση, βέβαια, μια αποκάλυψη για όσους γνωρίζουν τον Zoom από τα comics, η οποία θεωρώ ότι βρίσκεται εκεί απλά για να μας οδηγήσει σε ένα twist, όσο πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν. Ευκαιρία να επαναφέρουμε τον Zoom, που με τόσες απουσίες έχει αρχίσει να μοιάζει με villain-φάντασμα!