Adventure Time: Ice King #1

Πού είναι το πνεύμα του Adventure Time;

Φυσικά, ενθουσιάστηκα βλέποντας το πρώτο τεύχος της μίνι σειράς ADVENTURE TIME: ICE KING. Λατρεύω το ADVENTURE TIME και βρίσκω πως ο Ice King είναι ένας από τους καλύτερα χτισμένους χαρακτήρες, με παρελθόν, πολύπλευρη προσωπικότητα και ποικίλους ρόλους στη σειρά. Αναμφίβολα, ένα spin-off με τον ίδιο πρωταγωνιστή, δε μπορεί παρά να εκμεταλλεύεται το πλούσιο υλικό της σειράς και να χτίζει μια απίθανη ιστορία. Αυτά έλεγα στον εαυτό μου, πριν γυρίσω την πρώτη σελίδα.

Η σειρά είναι ιδέα της Emily Partridge, storyboarder της animated σειράς, οπότε τι μπορεί να πάει στραβά, έτσι δεν είναι;

Λοιπόν, μέχρι στιγμής, λυπάμαι που το λέω, μα το ADVENTURE TIME: ICE KING δε λέει πολλά. Η ιστορία αρχίζει με τον Ice King να χάνει τον πιστό του υπήκοο (και φίλο, θα έλεγαν κάποιες τολμηρές φωνές), Gunter. Πηγαίνει στο σπίτι των Finn και Jake, στην πριγκίπισσα Bubblegum, κάνει άνω-κάτω το βασίλειο, μα δεν τον βρίσκει πουθενά. Όταν απογοητευμένος γυρίζει σπίτι του, βρίσκει ένα σημείωμα απαγωγής κολλημένο στο ψυγείο του, από κάποιον Dark Magistar Templi Marble, οπότε φεύγει στην αναζήτησή του στον κόσμο των μάγων. Εκεί, μαθαίνει πως ο απαγωγέας είναι ένας πανίσχυρος κακός και γίνεται μέλος σε μία ένωση cool looking μάγων εναντίων του. Σε αυτό το σημείο μας αφήνει το πρώτο από τα έξι τεύχη.

Η ιστορία μου φαίνεται μέτρια μέχρι στιγμής. Πρώτα από όλα, δεν είναι αστεία. Το universe του ADVENTURE TIME δεν έχει κανένα νόημα, αν δε βγάζει γέλιο. Σίγουρα, υπάρχουν κάποιες όμορφες στιγμές με μήνυμα και συγκίνηση, καθώς και μια γενικότερη φιλοσοφία, αλλά κανείς δεν το παρακολουθεί κατά βάση για αυτούς τους λόγους. Το ADVENTURE TIME: ICE KING #1 είναι αδιάφορο, και πέρα από δυο-τρεις αστείους διαλόγους και κάποια αστεία σχέδια, δεν έχει απολύτως τίποτα ενδιαφέρον, ή τρελό ή απίστευτα σουρεάλ, που να αξίζει. Οι διάλογοι είναι πεζοί, ελαφρώς επαναλαμβανόμενοι (σε 30 σελίδες, ΚΑΝΕΝΑΣ διάλογος δε θα έπρεπε να εμφανίζεται δύο φορές), και δε μας βάζουν στο τρελό ντελίριο που έχουμε συνηθίσει.

maxresdefault

Ξέρω, φυσικά, ότι είναι άδικο να συγκρίνω το comic με την animated σειρά, καθώς κάθε format έχει τις δικές του δυνατότητες, μα και το ADVENTURE TIME: MARCELINE AND THE SCREAM QUEENS που είχα διαβάσει παλιότερα ήταν ασφαλώς πιο επιτυχημένο. Επίσης, μέχρι στιγμής δε βλέπω τη σειρά να εμβαθύνει στην προσωπικότητα του Ice King και, για να είμαι ειλικρινής, ήλπιζα να μαθαίναμε μερικά μυστικά του χαρακτήρα.

Όσον αφορά στο σχέδιο, δε δηλώνω ενθουσιασμένη. Στις πρώτες σελίδες, μου άρεσε η αισθητική της λεπτής γραμμής και του “πρόχειρου σχεδίου”, μα στη συνέχεια το βαρέθηκα κάπως. Από τη στιγμή που ο Ice King βρίσκεται στον κόσμο των μάγων, θα έλεγα πως χρώματα και line art γίνονται κάπως τεμπέλικα και δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κλείνοντας, το ADVENTURE TIME: ICE KING #1 είναι μάλλον μέτριο για το είδος του. Πιστή του universe καθώς είμαι, θα τσεκάρω οπωσδήποτε το δεύτερο τεύχος, καθώς η ιστορία ίσως πάρει τα πάνω της στη συνέχεια. Αν είναι καλό, θα σας ενημερώσω – αν όχι, θα κάνω υπομονή για το επόμενο spin off.