Previews Picks

February 2016

O Φεβρουάριος δεν έχει φέτος μόνο μια επιπλέον ημέρα, αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις στο τεύχος του PREVIEWS της Diamond που κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες. Και οι πολλές αυτές προτάσεις φιλτράρονται από τα ροζιασμένα χέρια των Βασιλεία Βαξεβάνη και Γιώργου Χατζηκωστή, οι οποίοι καλούνται να χωρίσουν την ήρα από το στάρι, στη θέση των απεργών αγροτών!

Blue Pages

Αυτό το μήνα, ομολογώ ότι το PREVIEWS με εντυπωσίασε. Και να φανταστείτε, δεν έδωσα καμία σημασία στο νέο Avengers event της Marvel. Από όλα έχουν οι επιλογές μου αυτό το μήνα. Από all-ages μέχρι Vikings. Νομίζω ότι, αν δε βρείτε κάτι που να σας ικανοποιεί, θα πρέπει να είστε πραγματικά πολύ περίεργοι τύποι.

Black Panther #1

$$4.99 page M6 Marvel Comics

Μιας και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η εταιρεία με την ταινία του Black Panther, καλό θα ήταν να πάρουμε μιαν ιδέα για το πώς φαντάζονται τον ήρωα. Μεταξύ μας, μου άρεσε σαν ήρωας, σαν σύζυγος της αγαπημένης μου Storm, αλλά το θεματάκι με την – θα το πω – δικτατορία στη Wakanda ποτέ δε μου καθόταν καλά. Ίσως για αυτό θέλω να δω τι θα κάνει με τους τρομοκράτες στη χώρα του.

Star Wars: Poe Dameron #1

$4.99 page M8 Marvel Comics

Κάποιοι από εμάς τον αγαπήσαμε στη νέα ταινία STAR WARS: THE FORCE AWAKENS. Ο Poe Dameron δεν έχει απλά το καλύτερο όνομα στο γαλαξία – είναι και ο καλύτερος πιλότος στο γαλαξία και έτσι η εταιρεία αποφάσισε να μας πει την ιστορία του πριν την ταινία.

The Unbelievable Gwenpool #1

$4.99 page M10 Marvel Comics

Τι είναι τούτο, καλέ; Ποια είναι αυτή που απέκτησε και δική της σειρά; Ο Deadpool έγινε ροζ κοριτσάκι και εγώ έχασα επεισόδια;

Moon Knight #1

$4.99 page M12 Marvel Comics

Το γράφει ο Jeff Lemire και αυτό μου φτάνει. Αν τώρα, προσθέσω το γεγονός ότι η ιστορία με τον Moon Knight με τις πολλαπλές προσωπικότητές του μου φαίνεται ενδιαφέρουσα, καταλήγουμε ότι μάλλον θα το τσεκάρω.

Mighty Thor #6

$3.99 page M43 Marvel Comics

Πέρα από το ότι είμαι fan, έτσι και αλλιώς και θα το διάβαζα και, ούτως ή άλλως, αυτή την ιστορία θα την αποκτούσα οπωσδήποτε. Και αυτό γιατί είναι μια ωραία χαλαρή ιστορία με τον Thor στην εποχή των Vikings. What’s not to like?

Empress #1

$3.99 page M104 Marvel Comics

Από τον Mark Millar έρχεται μιαν ιστορία που μοιάζει ενδιαφέρουσα. Παντρεμένη με τον πιο αδίστακτο, επικίνδυνο αυτοκράτορα στο γαλαξία, που θα την σκοτώσει, αν τολμήσει να τον αφήσει, η αυτοκράτειρα του τίτλου θα πρέπει να τα καταφέρει για χάρη των παιδιών της. Μμμ! Μου θυμίζει επεισόδιο DOCTOR WHO, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Aliens: Defiance #1

$3.99 page 46 Dark Horse Comics

Γιατί είναι Brian Wood και για κανέναν άλλο λόγο. Γιατί, αν με ρωτάτε τι κατάλαβα από την περιγραφή του solicitation, θα πω ψέματα.

Dept.H #1

$3.99 page 52 Dark Horse Comics

O Matt Kindt με κάνει να λέω “ε;”, όταν διαβάζω δουλειά του και την ίδια ώρα δε μπορώ να σταματήσω. Υποψιάζομαι ότι το ίδιο θα πάθω και με την ιστορία της Mia, η οποία πάει να ερευνήσει ένα πιθανό σαμποτάζ σε μια υποβρύχια μονάδα ερευνών και έρχεται αντιμέτωπη με φρικτά μυστικά, παράξενα πλάσματα του βυθού και μια επερχόμενη πλημμύρα.

Neil Gaiman's How To Talk To Girls At Parties

$17.99 page 54 Dark Horse Comics

ΘΕΟΥΛΗ ΜΟΥ! Αυτό πώς μου ξέφυγε; Οι Fábio Moon και Gabriel Bá μεταφέρουν σε comic μια απίθανη ιστορία του υπέρτατου Neil Gaiman. Δύο εφηβάκια – όταν χρησιμοποιώ τη λέξη “εφηβάκια” εννοώ πάντα αγόρια – πηγαίνουν σε ένα πάρτι, όπου τα κορίτσια είναι πολλά. Ίσως υπερβολικά πολλά. Και όλα αυτά, με το στοιχειωτικό σχέδιο των δύο εξαιρετικών Βραζιλιάνων.

Poppy! Αnd The Lost Lagoon

$14.99 page 59 Dark Horse Comics

H Poppy Pepperton είναι η καλύτερη εξερευνήτρια στον κόσμο, μετά τον παππού της, και όταν μια μούμια εμφανίζεται, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι για να ανακαλύψει ένα ψάρι, αλλά και το τι συνέβη στον παππού της, πολλά χρόνια πριν. Μια ιστορία για όλες τις ηλικίες από τον Matt Kindt (έπρεπε να το είχατε καταλάβει από την περιγραφή της ιστορίας).

House Of Penance #1

$3.99 page 71 Dark Horse Comics

Το σπίτι των Winchesters είναι ένα συνονθύλευμα από αρχιτεκτονικά παράδοξα που κοντεύουν να τρελάνουν τους εργάτες που έχει βάλει η Sarah Winchester να δουλέψουν στην οικία των προγόνων της. Όταν εμφανίζεται ένας ξένος, όλοι οι φόβοι της Sarah θα πάρουν σάρκα και οστά. Παίζει και να το τσεκάρω, γιατί ένα καλό θριλεράκι δεν έβλαψε κανέναν.

Bloodlines #1

$2.99 page 84 DC Comics

Και εκεί που διαβάζω την περιγραφή και χαίρομαι, γιατί νομίζω ότι κάποιος από τους μεγάλους πήρε την απόφαση να ξεκινήσει μια καινούρια σειρά με υπερήρωες, κάνω ένα ψαξιματάκι και βρίσκω ότι το BLOODLINES είναι μια παλιά ιστορία στο universe της DC. Παρ’ όλα αυτά, κάτι πάει να μου πει η ιστορία για την πτώση μετεωρίτη που μεταλλάσσει κάποιους από τους ανθρώπους.

Gotham Academy #17

$2.99 page 120 DC Comics

Μια συλλογή από μικρές ιστορίες ξεκινά με αυτό το τεύχος που απαρτίζουν την επετηρίδα της μυστήριας αυτής ακαδημίας. Σε αυτό το τεύχος μία από τις ιστορίες την έχει γράψει και σχεδιάσει ο Μιχάλης Διαλυνάς. Και ξέρω ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά!

Dark Night: A True Batman Story

$22.99 page 139 DC Comics

Ναι, ξέρω η τιμούλα είναι λίγο τσουχτερή, αλλά, αν με ρωτάτε, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το ασυναγώνιστο σχέδιο του Eduardo Risso. Έχει να κάνει και με την ιστορία. Στις αρχές του ‘90 ο συγγραφέας Paul Dini είναι στα μεγάλα του, μιας και γράφει το σενάριο για το BATMAN: THE ANIMATED SERIES. Γυρίζοντας ένα βράδυ στο σπίτι του, δέχεται επίθεση που τον αφήνει σοβαρά τραυματισμένο. Κατά τη μακρά περίοδο ανάρρωσής του, ταλαιπωρείται από εφιάλτες, στους οποίους οι θύτες της επίθεσης ταυτίζονται με τους villains για τους οποίους γράφει: Joker, Harley Quinn και Penguin. Καταφέρνει να ορθοποδήσει, ωστόσο, γιατί φαντάζεται στο πλευρό του τον Batman.

Black Road #1

$3.99 page 196 Image Comics

O Brian Wood επιστρέφει στον παγωμένο Βορρά και στους Vikings και καλά θα κάνει να κάτσει εκεί, γιατί πολύ του πάει. Ο Magnus the Black δεν είναι και το καλύτερο παιδί στον κόσμο και αυτό σημαίνει ότι, όταν κάποιοι δολοφονούν άγρια έναν από τους άνδρες του, εκείνος δε θα κάτσει στα αυγά του. Αντίθετα, θα τους κυνηγήσει μέχρι την παγωμένη Νορβηγία. Ναι, ρε φίλε!

The Fix #1

$3.99 page 200 Image Comics

Κακοί άνθρωποι κάνουν κακά πράγματα σε κακούς ανθρώπους. Και ανάμεσά τους ένα σκυλί που ξέρει να εντοπίζει ναρκωτικά και τον λένε Pretzels. Σοβαρά τώρα, γιατί να μη θέλω να το διαβάσω;

Chew: Demon Chicken Poyo #1

$3.99 page 209 Image Comics

Θα το μεταφέρω όπως το διάβασα: “Η Κόλαση τον θέλει. Ο Παράδεισος δεν τον δέχεται. Η Γη τον χρειάζεται. Αυτό είναι και το tagline εκείνης της απαίσιας ταινίας CONSTANTINE. Αλλά ο Poyo είναι τόσο badass που το έκλεψε από τον Keanu Reeves”! Αυτό. Τίποτε άλλο.

Walking Dead Adult Coloring Book

$14.99 page 231 Image Comics

Αν μετράτε τις ημέρες, τις ώρες, τα δευτερόλεπτα μέχρι το Comicdom Con Athens 2016, για να γνωρίσετε από κοντά τον Charlie Adlard, πάρτε αυτό το coloring book για να περνάτε ευχάριστα το χρόνο σας. Απλά φροντίστε να έχετε αρκετό κόκκινο.

Green Pages

Οι πράσινες σελίδες του PREVIEWS έχουν πάντα υλικό! Ορίστε τι σας έχω: comics τρόμου, slice-of-life, φιλόδοξα, νοσταλγικά και με πρωτοκλασάτα ονόματα. Τι άλλο θέλετε πια;

Black Eyed Kids #1

$1.99 page 268 PublisherAfterShock Comics

Ο τρόμος, εξαιτίας τις ιδιομορφίας τόσο του Μέσου των comics όσο και του ίδιου του είδους, ίσως είναι από τα δυσκολότερα συναισθήματα που μπορούν αποδοθούν με πλήρη επιτυχία. Όταν το κάθε γύρισμα σελίδας σου αποκαλύπτει αμέσως τα περιεχόμενα της, χρειάζεται πολύ καλό timing όπως και πολλή καλή συγγραφική δεινότητα για φέρει εις πέρας τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τις περισσότερες φορές, αυτό που μένει είναι το ατμοσφαιρικό ή gory σχέδιο.

Το BLACK EYED KIDS, υπόσχεται τουλάχιστον το ατμοσφαιρικό σχέδιο, αν και από πλευράς concept δεν τα πάει και άσχημα. Η διαφθορά συμβόλων αθωότητας είναι μια κλασσική μανιέρα, αλλά η τιμή του συγκεκριμένου comic είναι γοητευτική, οπότε γιατί όχι;

Lou

$14.95 page 272 PublisherAlternative Comics

Ομολογώ ότι δε γνωρίζω τη Melissa Mendes και το comic της LOU, αλλά το solicitation ήταν αρκετό για να μου κινήσει το ενδιαφέρον. Coming-of-age ιστορία, αγοροκόριτσο η πρωταγωνίστρια και η δράση τοποθετείται σε μικρή αμερικανική πόλη, το καλοκαίρι του 1990. Όλα αυτά τα παραπάνω, αποτελούν αδυναμίες.

Η αναζήτηση που έκανα με τον φίλο μου τον Google, ήταν αρκετή για να με πείσει ότι δεν έχω να χάσω τίποτα να το τσεκάρω.

Mary Wept Over The Feet Of Jesus

$21.95 page 358 PublisherDrawn & Quarterly

Το graphic novel που σηματοδοτεί την επιστροφή του μεγάλου Chester Brown! Το θέμα με το οποίο καταπιάνεται αυτή την φορά μπορεί να χαρακτηριστεί τολμηρό έως και προκλητικό, αλλά μάλλον όχι αδιάφορο. Προσεγγίζει την απεικόνιση της πορνείας στην Βίβλο και αναπτύσσει τους προβληματισμούς του, σχετικά τον τρόπο που αυτή παρουσιάζεται.

Ενδιαφέρον το θέμα και ο Chester Brown είναι ένας ικανότατος δημιουργός. Είμαι σίγουρος ότι θα αποφύγει τον εύκολο δρόμο μιας ανώριμης βλάσφημης προσέγγισης. Αναμένω με ενδιαφέρον!

Megg & Mogg In Amsterdam

$16.99 page 364 PublisherFantagraphics Books

Δε γνωρίζω τον δημιουργό Simon Hanselmann, αλλά όποιο comic υπόσχεται ένα ταξίδι ζεύγους στο Amsterdam, με τα αντικαταθλιπτικά τους να έχουν μείνει πίσω, μπορεί να έχει ένα ενδιαφέρον.

Αν θέλετε να τσεκάρετε το έργο του Hanselmann, αρκεί να επισκεφτείτε την σελίδα του Vice.com.

Madballs #1

$2.99 page 388 PublisherLion Forge

Η αναφορά σε αυτό το comic γίνεται για όσους και όσες εκεί έξω νοσταλγούν την δεκαετία του 1980. Δεν έχω ιδέα τι ακριβώς είναι τα Madballs, αλλά μου φαίνονται αμυδρά γνώριμα και το comic μοιάζει επαρκώς καμένο. Η αηδιαστική punk αισθητική του βοηθάει σε αυτό.

Neil Gaiman: Hansel & Gretel HC

$29.95 page 440 PublisherToon Graphics

Και για το τέλος, έχουμε την συνεργασία των Neil Gaiman και Lorenzo Mattotti στο reimagining του κλασικού παραμυθιού. Δε νομίζω η ανάγνωσή του να μου λύσει την απορία, σχετικά με την αναγραφή του ονόματος του δημοφιλούς συγγραφέα πριν από τον τίτλο, όπως και την παράληψη του ονόματος του καλλιτέχνη, αλλά υποθέτω ότι η σύγχρονη εκδοτική πραγματικότητα απαιτεί την προώθηση των προϊόντων με όποιο μέσο βοηθά.

Για όσους βρίσκουν την τιμή υπερβολική, υπάρχει και σε softcover για τα μισά σχεδόν χρήματα, δίχως όμως die-cut εξώφυλλο ή επιπλέον υλικό.