The Flash S02E12

Fast Lane
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Flash

Season/EpisodeS02E12 WritersGreg Berlanti, Andrew Kreisberg, Geoff Johns, Kai Yu Wu, Joe Peracchio DirectorRachel Talalay CastGrant Gustin, Carlos Valdes, Danielle Panabaker, Tom Cavanagh, Keiynan Lonsdale NetworkThe CW

Τα τρία αλληλένδετα subplots αυτού του επεισοδίου, αποτελούν και την απόδειξη του γιατί το THE FLASH θεωρείται μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη υπερηρωική σειρά που προβάλλεται αυτόν τον καιρό.

Η Iris και ο Joe αναζητούν, ο καθένας με τον τρόπο του, την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με τον Wally. Η διστακτικότητα του Joe να τον προσεγγίσει ως πατέρας, αντισταθμίζεται από τον δυναμισμό της Iris, η οποία αναλαμβάνει έναν μάλλον μητρικό ρόλο, όταν αντιλαμβάνεται ότι ο αδελφός της έχει μπλέξει με ένα κύκλωμα που οργανώνει αγώνες ταχύτητας, κύκλωμα το οποίο συνδέεται και με τον villain του επεισοδίου. Είναι σαφές πλέον ότι οι δημιουργοί της σειράς έχουν μεγάλα σχέδια για τον Wally West, χτίζοντας προσεκτικά τον χαρακτήρα του, ώστε πιθανότατα να αναλάβει, στο απώτερο μέλλον, αντίστοιχο ρόλο με αυτόν που έχει στα comics.

Παράλληλα, καθώς ο Barry προσεγγίζει τον Dr. Wells, ώστε να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τον Zoom, αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του Wells, και μέσα από αυτήν την αποκάλυψη, αναδεικνύονται, για ακόμη μία φορά, η ηρωική φύση του Barry και η πρωτόγνωρη ωριμότητά του.

Τέλος, παρότι δεν του δίνεται αρκετό screen time, ο villain, Tar Pit, ένα ακόμη αποτέλεσμα της έκρηξης που δημιούργησε τους meta-humans, φέρνει μια ιστορία προδοσίας και εκδίκησης, ένα εξαιρετικό αντίβαρο σε σχέση με τα άλλα δύο subplots, χαρακτηριστικών μιας τηλεοπτικής σειράς που αποτελεί ωδή στην οικογένεια, με την κυριολεκτική, αλλά και την ευρύτερη έννοιά της.