Jim Henson's The Storyteller: Dragons #2

Όμορφο, συγκινητικό και "διδακτικό"
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Jim Henson's The Storyteller: Dragons #2

Writer/ArtistNathan PridePublisherArchaia Entertainment

Ο γιός του άρχοντα μιάς μικρής πόλης είναι κακομαθημένος, υπερόπτης και αντιπαθής σε όλους τους υπηκόους του. Όταν, μια μέρα που ψαρεύει, αδυνατεί να πιάσει οτιδήποτε πέρα από ενα μικρό άσχημο σκουλίκι, εξοργίζεται και νιώθοντας ταπεινωμένος, το πετά μέσα σε ένα πηγάδι και παίρνει απόφαση να φύγει από την μικρή πόλη, που δεν τον χωράει, και να αξιοποιήσει τα ταλέντα του στον πόλεμο. Αφού έχει φύγει μακριά από τη γενέτειρά του, το μικρό σκουλίκι, που (surprise!) ήταν δράκος, μεγαλώνει και καταδιώκει τους χωρικούς και μαστίζει την πόλη επι χρόνια. Κάποια μέρα, ο πρίγκιπας, έχοντας ωριμάσει και μετανοήσει για τη συμπεριφορά του, γυρνάει στην πόλη του και την βρίσκει ερημωμένη και τους πολίτες της πεινασμένους και απελπισμένους. Είναι δουλειά του, λοιπόν, να απαλλάξει την πόλη από την καταστροφή, που έσπειρε αυτός τόσα χρόνια νωρίτερα.

Ξεκίνησα να διαβάζω το δεύτερο τεύχος του JIM HENSON’S THE STORYTELLER: DRAGONS, με μεγάλο ενθουσιασμό και πολύ υψηλες προσδοκίες, καθώς το πρώτο τεύχος, με τα χρώματα, το σχέδιο και την πολύ συγκινητική του ιστορία (με αυτή τη σειρά) είχε μιλήσει απευθείας στην ψυχή μου. Η αλήθεια είναι πως, αν και δεν είχε την ίδια επίδραση πάνω μου, αυτό το τεύχος μου φάνηκε επίσης συμπαθές και ενδιαφέρον. Η ιστορία έμενε πιστή στην ιδέα του πώς πρέπει να μοιάζει ένα παραμύθι, ως προς τον τρόπο αφήγησης, την πλοκή αλλά και τα “διδάγματα”, και με το σχέδιο του, ακόμα, να θυμίζει κάπως παλιό παιδικό βιβλίο.