The Walking Dead S06E09

No Way Out
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Walking Dead

Season/EpisodeS06E09 WritersFrank Darabont, Seth Hoffman DirectorGreg Nicotero CastAndrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yeun, Lauren Cohan, Chandler Riggs, Danai Gurira NetworkAMC

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι πιθανότατα έχετε ήδη δει το επεισόδιο (σχεδόν μία εβδομάδα αφότου προβλήθηκε), θα μπω κατευθείαν στο ζουμί, χωρίς να με πολυαπασχολούν τα spoilers. Το έκαναν! Οι συντελεστές ακολούθησαν κατά γράμμα τις επιταγές του comic και μία από τις τραγικότερες σκηνές εξελίχθηκε σχεδόν panel προς panel! Δεν το περίμενα, ειδικά μετά το χλιαρό τέλος της mid-season και μετά από την αρκετή ώρα που πέρασε σε αυτό το επεισόδιο, χωρίς να δω αυτό που περίμενα. Αλλά το έκαναν!

Προφανώς και αυτή ήταν η καλύτερη σκηνή του επεισοδίου, το οποίο ήταν γεμάτο δράση και ένταση. Δυστυχώς, όμως, στο σύνολό του δε με ικανοποίησε όσο ήθελα. Το γεγονός ότι το πρώτο μισό χρησιμοποιήθηκε, ουσιαστικά, για να καθυστερήσουν οι συντελεστές το αναπόφευκτο (μα, βράδιασε κι εσείς ακόμα κάνετε βόλτες;) και οι συνεχείς παρεμβάσεις τύπου deus ex machina με έβγαλαν αρκετές φορές από το κλίμα. Παράλληλα, κάποιες από τις σκηνοθετικές επιλογές του Greg Nicotero με αποτέλειωσαν. Αναφέρομαι κυρίως στο μοντάζ των flashbacks που είχε ο Rick, όσο η Jessie γινόταν σνακ για τους απέθαντους (δεν έχουμε δει τίποτε σχετικό για σημαντικότερους χαρακτήρες), αλλά και στο τελικό μοντάζ, με τους κατοίκους της Alexandria να σκοτώνουν αδιάκριτα, το οποίο μου φάνηκε λίγο “φτηνό” αισθητικά.

Είμαι διατεθειμένος να συγχωρέσω τα παραπάνω, πάντως, εν όψει του εξαιρετικά ενδιαφέροντος arc που ακολουθεί. Και χάρη στο συναισθηματικό reunion της Maggie με τον Glenn – έστω κι από απόσταση.