Legends Of Tomorrow S01E05

Fail-Safe
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Legends Of Tomorrow

Season/EpisodeS01E05 WritersGreg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg, Phil Klemmer, Beth Schwartz, Grainne Godfree DirectorDermott Downs CastVictor Garber, Brandon Routh, Arthur Darvill, Caity Lotz, Franz Drameh, Ciara Renée, Dominic Purcell, Wentworth Miller NetworkThe CW

O Rip σχεδιάζει τη διάσωση των Martin, Ray και Mick, που έχουν αιχμαλωτιστεί από τον Vandal, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει τον δικό του Firestorm, με καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον. Η Sara και ο Snart αναλαμβάνουν να τον σταματήσουν με κάθε μέσο, αλλά η Kendra και ο Jax, που έχουν μείνει πίσω, προσπαθούν να κάνουν τον Rip να αναθεωρήσει την τακτική του, προς όφελος της ομάδας.

Στο “Fail-Safe” δόθηκε έμφαση στο δραματικό στοιχείο της σειράς και αναπτύχθηκε ένα από τα δυνατά χαρτιά, η δυναμική των διαφορετικών προσωπικοτήτων των ηρώων που συνθέτουν την ετερόκλητη ομάδα, ενώ η εκτέλεση του σχεδίου της απόδρασης, στο φινάλε, ανέβασε τους τόνους, κάτι απαραίτητο μετά από ένα ιδιαίτερα “διαλεκτικό” επεισόδιο.

Για εμένα, το LEGENDS OF TOMORROW είναι η πιο απενοχοποιημένα fun υπερηρωική σειρά που προβάλεται αυτή την εποχή παρ’ όλο που υπάρχει ο αντίλογος ότι οι χαρακτήρες που απαρτίζουν την πρωταγωνιστική ομάδα δεν είναι πρωτοκλασάτοι, σε αντίθεση με θρυλικά ονόματα του DC Universe, οι περιπέτειες των οποίων μεταφέρονται στη μικρή και μεγάλη οθόνη. Πάντως, η συγκεκριμένη σειρά έχει ενδιαφέροντες ήρωες και όσο τα επεισόδια είναι καλογραμμένα, με ατάκες όπως το “this isn’t my first prison break”, που ξεστομίζει ο Captain Cold, και το “more drinking, less feeling” του Heat Wave, στο κλείσιμο του επεισοδίου, το μόνο που έχω να πω είναι: απολαύστε χωρίς τύψεις!