Aquaman #48

Βεβιασμένο φινάλε ενός αδιάφορου arc
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Aquaman #48

WriterCullen BunnArtistVicente CifuentesPublisherDC Comics

To AQUAMAN #48 έρχεται να ολοκληρώσει το τρέχον arc, με τίτλο “Thule”. Αν και ο τίτλος δεν κυμαίνεται στα επίπεδα που μας είχε συνηθίσει ο Geoff Johns (αναμφίβολα, ο κατάλληλος άνθρωπος για να δώσει αίγλη σε κάποιον ξεχασμένο χαρακτήρα), ο Cullen Bunn κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει οτιδήποτε μπορεί ακόμα να σωθεί. Το αν τα καταφέρνει είναι άλλο θέμα.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το τεύχος ξεκινάει με τον Arthur να έχει επανακτήσει την εμπιστοσύνη των υπηκόων του. Αφορμή γι’ αυτό αποτελεί η διάσωση μιας κοπέλας από τον ήρωα, πριν γίνει χαλκομανία από μια πτώση βράχων. Στην πορεία, ο Aquaman συναντά μια ομάδα από Ατλάντιους, που ακούει στο όνομα The Drift και τους πληροφορεί πως η Mera έχει αντικατασταθεί από έναν shape shifter, γεγονός που τους ενώνει προκειμένου να καταφέρουν να επαναφέρουν την τάξη στο βασίλειο της Ατλαντίδας.

Με όλα τα παραπάνω, χωρίς καν να χρειαστεί να διαβάσετε το τεύχος, είναι αντιληπτό πως το τέλος του arc δόθηκε “εν τάχει”, κάτι που σίγουρα δεν μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις. ο Bunn φαίνεται σαν να ήθελε να “ξεμπερδεύει” με την ιστορία και σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα άσχημα βεβιασμένο φινάλε.

Δυστυχώς, όλο το arc μου άφησε μια αδιάφορη προς κακή γεύση, που δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα με τα οποία έκανε το ντεμπούτο του ο τίτλος. Το πολύ όμορφο σχέδιο δεν φτάνει για να σώσει μια υπόθεση… τρικυμία, η οποία έχει κακή συνοχή, ελάχιστες ανατροπές και ένα απλά βαρετό φινάλε. Δεν είναι το AQUAMAN που θα θέλαμε να (ξανα)διαβάσουμε.