Gutter Magic #2

Απλά βαρετό!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Gutter Magic #2

WriterRich DouekArtistBrett BarkleyPublisherIDW Publishing

Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο, ο οποίος ούτε έτη φωτός μακριά είναι, αλλά ούτε και σε κάποιο άλλο σύμπαν. Είναι ο δικός μας, γνωστός κόσμος. Ωπ! Έχει ένα twist. Άλλαξαν κάποια πράγματα στην ιστορία, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και τώρα ζούμε μαζί με μάγους, στοιχειά και καλικάντζαρους.

Το κακό είναι πως η μόδα – στα ρούχα, στα κτίρια, παντού – έχει επηρεαστεί από την ανυπόφορη και υπερβολική μέσα σε όλα, μόδα του steampunk. Λογικό μου φαίνεται, εφόσον υπάρχουν μάγοι με ξόρκια, εν έτει 2016! Ο πρωταγωνιστής, όμως, δεν είναι μάγος, αλλά προσπαθεί πολύ να γίνει, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ήδη έχει πηδήξει από παράθυρο και τον έχει κυνηγήσει η “μαφία”. Και μπαίνει όλο και πιο πολύ σε μπελάδες, μια και τώρα προσπαθεί να κλέψει από τον ξάδερφο του, ο οποίος τον έχει αποκληρώσει. Τέλος πάντων, προσπαθεί να βρει τη λύση στο γρίφο που φέρει το όνομα Openheimmer (ναι, είναι τραγικό), ώστε και αυτός ο καημένος να έχει μία θέση ανάμεσα στους θρύλους της οικογενείας του. Τί άλλο;!

Βαρετό! Δεν έχω άλλη λέξη για να το περιγράψω. Το μόνο που αξίζει είναι το σχέδιο, το οποίο δεν είναι βαρετό – ή ίσως και να είναι, ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Πάντως, είναι αξιοθαύμαστη η ποσότητα της λεπτομέρειας, της ακρίβειας, του αρχιτεκτονικού και μη σχεδιασμού. Hands down, μόνο το σχέδιο είχε κάποιο ενδιαφέρον!