Strange Fruit #2

Κάπως καλύτερο από το υπερβολικά αθώο πρώτο τεύχος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Strange Fruit #2

WriterMark WaidArtistJ.G. JonesPublisherBoom! Studios

Το STRANGE FRUIT #1 υπήρξε αρκετά αμφιλεγόμενο, από άποψη οπτικής και προθέσεων των δημιουργών (όχι οτι κανείς πίστεψε πως ήταν κακές, αλλά μάλλον πως αντιμετώπιζαν το θέμα του ρατσισμού με υπερβολική αθωότητα), η συνέχεια, όμως, φαίνεται κάπως πιό συμπαθητική, και είναι πιό δύσκολο να διαφωνήσεις με την ανάγκη των κατατρεγμένων να βρουν έναν “ήρωα” και την επιθυμία των πιό επιφανών πολιτών να χειραγωγήσουν τους μαύρους μέσω αυτού.

Ευτυχώς, για το καλό του comic, αυτή η πρόταση έρχεται διά στόματος ενός μορφωμένου και επιφανούς μαύρου, γιατί αν το πρότεινε κάποιος απο τους λευκούς (έστω και τους συμπαθούντες), μαύρο φίδι που θα τον έτρωγε τον Mark Waid. Το artwork του Jones είναι και εδώ άκαμπτο και παγωμένο, αλλά εξαιρετικό. Και πάλι, κάθε panel είναι ένα έργο τέχνης, ώστε τα μικρολαθάκια σε προοπτική, ή αναλογίες, περνάνε, αν όχι απαρατήρητα, τότε τουλάχιστον αδιάφορα.