Mystery Girl #3

Στις τούνδρες της Σιβηρίας όλες οι απαντήσεις του κόσμου δεν αρκούν για να σε κρατήσουν ασφαλή
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Mystery Girl #3

WriterPaul TobinArtistPublisherDark Horse Comics

Θα έλεγε κανείς ότι η ζωή του κοριτσιού που ξέρει τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις είναι βαρετή και, αν μη τι άλλο, ασφαλής. Φυσικά, στο τρίτο τεύχος του MYSTERY GIRL, η Trine μας αποδεικνύει, ότι όσα και να ξέρεις, δεν μπορείς πάντα να προβλέψεις εγκαίρως τους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από κάθε γωνία, ή, ακόμη χειρότερα, καταμεσής των πάγων της Σιβηρίας. Όσο καλά προετοιμασμένη και αν είναι, όσο οργανωμένο και αν έχει το δίκτυο των συνεργατών της, και όσο ασυνήθιστες και οξείες αν είναι οι δυνάμεις της, η Trine συναντά εχθρούς που δύσκολα αντιμετωπίζονται. Αυτά παθαίνεις, βέβαια, αν μπλέκεσαι στις υποθέσεις σατανικών πολυεκατομμυριούχων. (Πολυ-τρισεκατομμυριούχων; Πολυ-απιθανικομμυριούχων;)

Το τρίτο τεύχος του MYSTERY GIRL ήταν πιο fun, λίγο πιο gore και αρκετά πιο “μυστηριώδες” από τα προηγούμενα δύο. Το σχέδιο, από την άλλη, ήταν συμπαθητικό, αλλά απαίδευτο, από εκείνα που σε κάνουν να λες “Πωπω! Σε τρία-τέσσερα – έξι το πολύ – χρόνια, αυτός ο artist θα είναι πολύ καλός”, αλλά για την ώρα απλά παρατηρείς, μέσα στο συνολικά ευχάριστο αποτέλεσμα, διάφορα μικρά λαθάκια που σε ξενίζουν και σε βγάζουν από το κλίμα.

Συνολικά, όμως, το τρίτο τεύχος ήταν πολύ καλύτερο απ’ ότι περίμενα και ανανέωσε το ενδιαφέρον μου για τη σειρά, ένα twist που, ειλικρινά, δεν το είχα προβλέψει.