Timely Comics

Νέο imprint από τη Marvel

Η Marvel αποφάσισε να επισκεφτεί τις ρίζες της και να χρησιμοποιήσει και πάλι ένα όνομα που ήταν ξεχασμένο εδώ και περισσότερα από εξήντα χρόνια: το όνομα Timely Comics ανήκε σε μία εκδοτική οντότητα που ιδρύθηκε το 1939, η οποία επρόκειτο να μετατραπεί στην Atlas Comics γύρω στη δεκαετία του ’50 και αργότερα στη γνωστή μας Marvel Comics, λίγο πρίν τα sixties.

Σήμερα, η Marvel θα χρησιμοποιήσει ξανά το ιστορικό, πρώτο της όνομα, για να βαφτίσει ένα νέο imprint, που σκοπό έχει ”να βοηθήσει νέους αναγνώστες να γνωρίσουν τα comics της Marvel, σε λόγικές τιμές.” Με πιο απλά λόγια, η Marvel σκοπεύει να εκδώσει, μέσα από το brand της Timely, μια σειρά από φτηνά τευχάκια. Το καθένα από αυτά τα τευχάκια θα συγκεντρώνει τα τρία πρώτα τεύχη κάποιας από τις πιο high profile σειρές της Marvel αυτή την περίοδο (π.χ. τα INVINCIBLE IRON MAN #1-3), και θα κοστίζει 3 δολάρια. Πρακτικά, δεν μιλάμε τόσο για ένα καινούριο imprint, παρά για ένα banner που υποδυκνύει χαμηλή τιμή.

timely-comics-all-new-all-different-avengers-171853

Αν και υποστηρίζω κάθε πρωτοβουλία που χαμηλώνει τις (γενικώς, δυσθεώρητες) τιμές των mainstream comics, είναι κάπως κατάντια για το ιστορικό πρώτο όνομα της εταιρίας να αποδoθεί στην ”φτηνή” πλευρά της Marvel και θυμίζει την περίπτωση που η Intel ανέθεσε το ιστορικό όνομα Pentium σε μια από τις φθηνότερες σειρές επεξεργαστών της.

Το πρώτο κύμα τευχών της Timely μας έρχεται τον Ιούνιο.