Gotham S02E12

Mr. Freeze
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Gotham

Season/EpisodeS02E12 WritersBruno Heller, Ken Woodruff, Megan Mostyn-Brown DirectorNick Copus CastBen McKenzie, Donal Logue, David Mazouz, Morena Baccarin, Sean Pertwee NetworkFox

Η επανέναρξη του GOTHAM μας προσφέρει το origin δύο σημαντικών χαρακτήρων. Του Hugo Strange και του Mr. Freeze. Και πιάνει τα πράγματα από εκεί που τα είχε αφήσει το mid-season finale. Ο James Gordon έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω των αδιευκρίνιστων συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο του Galavan, καθώς θεωρείται πως κάτι κρύβει αλλά και πως ίσως είναι συνένοχος. Ταυτόχρονα, ο Oswald συλλαμβάνεται για την δολοφονία και μεταφέρεται στο άσυλο Arkham, όπου συναντάει τον Hugo Strange, ο οποίος αναλαμβάνει να τον θεραπεύσει. Την ίδια στιγμή, στην πόλη κυκλοφορεί κάποιος που απαγάγει και παγώνει τους πολίτες της Gotham! Καλά καταλάβατε! Πρόκειται για τον Victor Fries, ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα να βρει θεραπεία για να βοηθήσει τη γυναίκα του, Nora, η οποία πάσχει από μια σπάνια νόσο.

Στο σημείο αυτό θέλω να σχολιάσω λίγο το portrayal του Mr. Freeze, έτσι όπως μας το δίνει το GΟΤΗΑΜ. Σαν χαρακτήρας, ο Victor Fries ξεφεύγει από τον τυπικό villain, μιας και τα κίνητρα του είναι αγνά και για αυτό έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στο πρόσωπο του. Βέβαια, στο Νew 52, o Scott Snyder μας τον παρουσιάζει σαν έναν διεστραμμένο ψυχοπαθή, κάτι που με ξένισε ιδιαίτερα. Εκεί, λοιπόν, που το GOTHAM πετυχαίνει είναι πως συνδυάζει και τις δύο εκδοχές του ήρωα, εστιάζοντας περισσότερο στη πρώτη και αφήνοντας αιχμές για τη δεύτερη. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικότατο και σίγουρα αξίζει να δείτε το επεισόδιο μόνο και μόνο για την πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή του Mr. Freeze.

Το “Mr. Freeze” ανταποκρίνεται και με το παραπάνω στο hype που είχε χτιστεί. Αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον επεισόδιο, το οποίο κατά τη γνώμη μου ενισχύεται από την απουσία των νεαρών χαρακτήρων της σειράς. Σημαντικό ερώτημα είναι κατά πόσο θα διατηρηθούν τα θετικά στοιχεία στα επόμενα επεισόδια της σειράς.