Uncanny X-Men #3

Aργή και εν μέρει προβλέψιμη εξέλιξη
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Uncanny X-Men #3

WriterCullen BunnArtistGreg LandPublisherMarvel Comics

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν στον κόσμο των X-Men. Ο τίτλος δεν έχει καταφέρει μετά από τρία τεύχη να βρει τον δρόμο του στην μετά Brian Michael Bendis εποχή – ποιος θα το έλεγε;

Οι Terrigen Mists συνεχίζουν να απειλούν με εξαφάνιση τους μεταλλαγμένους και ταυτόχρονα τα anti-mutant αισθήματα του κόσμου είναι ακόμη μια φορά σε έξαρση. Στο μεταξύ, ο Magneto με την ομάδα του προσπαθούν να σώσουν τους μεταλλαγμένους που έχουν την ικανότητα να θεραπεύουν, από τις δολοφονικές διαθέσεις των Dark Riders, οι οποίοι φαίνεται να δουλεύουν για κάποιον που πιστεύει ότι μόνον οι άξιοι πρέπει να επιβιώσουν. Ποιος να είναι άραγε; Η προσπάθεια και η ανασύνταξη των X-Men υπό την ηγεσία του Erik Lehnsherr μας φέρνει πίσω στη Genosha. Εν τω μεταξύ, ο Fantomex με μια ομάδα πρακτόρων του Hellfire Club εισβάλουν στις εγκαταστάσεις της μυστηριώδους εταιρείας, που με το αζημίωτο υπόσχεται στους μεταλλαγμένους την έξοδο από τον ζωντανό εφιάλτη, μέσω της ύπνωσης.

Η εξέλιξη είναι αργή και εν μέρει προβλέψιμη, λίγα ψήγματα σασπένς καταφέρνουν να ξυπνήσουν στον καλοπροαίρετο αναγνώστη το τεκμήριο αθωότητας (benefit of the doubt, στα ελληνικά), πριν καταδικάσει τη σειρά σε ισόβια λήθη. Το σχέδιο είναι ωραίο με τις γνωστές, όμως, ενστάσεις. Ας ελπίσουμε μαζί με τους Uncanny X-Men ότι το μέλλον επιφυλάσσει κάτι καλύτερο.