A Month In Covers

February 2016

Ο μήνας που μόλις αφήσαμε πίσω μας μπορεί να είναι ο μικρότερος του χρόνου, αλλά όπως και πέρσι – αν θυμάμαι καλά – μας προσέφερε αρκετά όμορφα εξώφυλλα να θαυμάσουμε και να χαζέψουμε. Η επιλογή των εξωφύλλων είναι μια πολύ διασκεδαστική, αν και πολυήμερη, διαδικασία, μέσα από την οποία παίρνω μεγάλη ικανοποίηση και ακόμα περισσότερη όταν βλέπω την ανταπόκριση από όλους εσάς. Γι’ αυτό, μην ξεχνάτε, περιμένω σχόλια, ιδέες και αντιρρήσεις με ανυπομονησία. Και σε ύφος οσκαρικό, τα δέκα καλύτερα εξώφυλλα αυτού του μήνα είναι:

All-New Hawkeye #4

Artist Ramon Perez Publisher Marvel Comics

Η μικρή Kate Bishop βλέπει τον μελλοντικό, ενήλικο εαυτό της, την υπερηρωίδα Hawkeye, μέσα από τα νερά, μέσα στα οποία πλατσούριζε πριν λίγο με τις κόκκινες γαλότσες. Το καθρέφτισμα σαν ιδέα δεν είναι και κάτι πρωτότυπο, μάλιστα θα το ξανασυναντήσουμε και παρακάτω αυτό το μήνα. Το ενδιαφέρον εδώ εστιάζεται στην χρήση διαφορετικής τεχνικής των δύο εποχών. Το painted, θολό ύφος της αναπόλησης του παρελθοντος και η καθαρή, superhero γραμμή του παρόντος.

Amazing Forest #2

Artist Ulises Farinas Publisher IDW Publishing

Με το Comicdom Con Athens 2016 να είναι προ των πυλών, ένας περσινός καλεσμένος κάνει την εμφάνιση του σε αυτή εδώ την δεκάδα. Φυσικά μιλάμε για τον Ulises Farinas, που με ένα εξωφρενικά και επίπονα λεπτομερές εξώφυλλο μας βάζει να χαζεύουμε με τις ώρες τους εκατοντάδες χαρακτήρες που σκαρφίστηκε με την φαντασία του. Αν θέλετε κι εσείς να εντοπίσετε τον άνθρωπο πάνω σε μια φέτα καρπούζι ή το άλογο στην αναπηρική καρέκλα, ακολουθήστε την μεγάλη ανάλυση του εξώφυλλου εδώ.

Batman Europa #4

Artist Gerald Parel Publisher DC Comics

Αφήνοντας πίσω του το Παρίσι, που είδαμε πριν δύο μήνες με τον Eiffel-mecha Batman, ο ήρωας επισκέπτεται τη Ρώμη για να κλείσει την αυλαία της συγκεκριμένης σειράς. Με αναμενόμενο background το Κολοσσαίο, ο ταλαντούχος Gerald Parel σχεδιάζει με γοργές, δυναμικές πινελιές και επιβλητικό χρώμα μια όμορφη πόζα του Batman με το τρομακτικό χαμόγελο του Joker να υποβόσκει στο παρασκήνιο.

Clean Room #5

Artist Jenny Frison Publisher DC Comics (Vertigo)

Πάντα χαίρομαι, όταν βλέπω τα εξώφυλλα της κυρίας Jenny Frison. Ίσως, βέβαια,οι too-good-looking χαρακτήρες που σχεδιάζει να μην είναι του γούστου του καθενός, αλλά σίγουρα τα χρώματά της ελκύουν και τους πιο δύσπιστους. Πλημμυρισμένο από magenta, από το logo μέχρι το δέρμα, τα μαλλιά αλλά και το αίμα, το αρχικά θαμπωμένο βλέμμα μας αρχίζει να παρατηρεί περισσότερα: τον ψίθυρο στο αυτί και την ύποπτη ματιά στο χέρι που ματώνει το μάγουλο της εικονιζόμενης.

Fight Club 2 #9

Artist David Mack Publisher Dark Horse Comics

Αμφίβολο, αλλά όσο υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα καλύτερα να το σιγουρέψουμε. Όποιος δεν έχει δει το FIGHT CLUB καλύτερα να μη συνεχίσει να διαβάζει. Στο γεμάτο από συμβολισμούς εξώφυλλο του David Mack βλέπουμε τον μικρό Narrator (Sebastian) και το είδωλο που καθρεφτίζεται, ως ένας άλλος Dorian Grey, να είναι φυσικά το alter ego του, ο τρομερός Tyler Durden. Η σκιά-πιγκουίνος μας παραπέμπει στην σκηνή της ταινίας στην σπηλιά, όπου συναντά το power animal του, αλλά και στα δύο κοστούμια που φορούν οι ήρωες, που παραδόξως ο Tyler Durden δε θα φόραγε ποτέ του.

The Goddamned #3

Artist R.M. Guera Publisher Image Comics

Το δημιουργικό δίδυμο που μας χάρισε το SCALPED, οι Jason Aaron και R.M Guera, ενώνονται ξανά για να μας φέρουν μια ιστορία πριν τον Κατακλυσμό, το THE GODDAMNED. Ένα εμβληματικό εξώφυλλο με πυραμιδωτή διάταξη από τα παλλόμενα δόρατα των καννίβαλων εώς τον κεντρικό πρωταγωνιστή, του οποίου ο κάθετος πέτρινος πέλεκυς καθοδηγεί τη ματιά μας. Ένα όμορφο logo, όπως πάντα, βοηθάει πολύ στο συνολικό αποτέλεσμα.

Hellboy and the B.P.R.D.: 1953 - Beyond the Fences #1

Artist Paolo Rivera Publisher Dark Horse Comics

Το σχέδιο του Paolo Rivera ασκεί πάνω μου μια ακαταμάχητη γοητεία, στην οποία δε μπορώ να αντισταθώ, πόσο μάλλον εδώ, όπου η αισθητική του σχεδίου του ταιριάζει απόλυτα με το θέμα. O Paolo Rivera εχει ένα στιλ που θυμίζει posters της δεκαετίας του ’50, σα την γνωστή διαφήμιση της Coppertone, και το συγκεκριμένο τεύχος φέρει το 1953 στο τίτλο του. Πεντακάθαρο σχέδιο και χρώματα επίγεια, εκτός φυσικά από το κατακόκκινο του Hellboy.

Low #11

Artist Greg Tocchini Publisher Image Comics

Άλλο ένα εξώφυλλο που κόβει την ανάσα, από τον μάγο Greg Tocchini! Αυτό το μήνα, με ένα πιο λιτό εξώφυλλο από ότι συνήθως, παραχώρηση που έκανε για να δώσει το βάρος στο eye-popping factor που έχουν το χρώμα και το σώμα της ηρωίδας, όλα έξοχα εκτελεσμένα. Δεν είναι τυχαία το αγαπημένο παιδί αυτής της στήλης, όπως θα έχετε αντιληφθεί από τις πολλαπλές του παρουσίες, και δεν απογοητεύει ποτέ.

Mirror #1

Artist Hwei Lin Lim Publisher Image Comics

Σαν πορσελάνινο πιάτο διακοσμημένο με παραδοσιακές εικόνες από παραμύθια, αυτό το όμορφο εξώφυλλο κοσμεί την πρεμιέρα της νέας σειράς της Emma Rios και της Hwei Lin Lim. Κι ενώ την Emma Rios την γνωρίζουμε καλά, εδώ στο A Month in Covers, την συνεργάτιδα της Hwei Lin Lim πρώτη φορά την ακούμε. Οι ευαίσθητες πινελιές και κυρίως η ενσωμάτωση των credits αλλά και του τίτλου μέσα στο σχέδιο μας κάνουν να θέλουμε να την γνωρίσουμε καλύτερα.

Scarlet Witch #3

Artist David Aja Publisher Marvel Comics

Τα εξώφυλλα του David Aja είναι πάντα αρκετά δημοφιλή και οι τελευταίες του δουλειές για τα KARNAK και SCARLET WITCH δεν αποτελούν εξαίρεση. Μάλιστα, σύμφωνα με την προτροπή της Βασιλείας Βαξεβάνη, μπορώ να βάζω κάθε μήνα από ένα εξώφυλλο SCARLET WITCH “και καθάρισα”! Διόλου απίθανο, καθώς από ό,τι βλέπω από τα solicitations, αναμένονται κι άλλα όμορφα όσο το σημερινό, όπως πάντα με παλέτα τριών χρωμάτων, αρμονικά και γοητευτικά.