Black Widow #1

Μια εισαγωγή πολύ κατώτερη των προσδοκιών
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Black Widow #1

WritersChris Samnee, Mark WaidArtistChris SamneePublisherMarvel Comics

H επιτυχία του MCU έχει οδηγήσει τη Marvel στο λανσάρισμα πολλών νέων τίτλων βασισμένων στους πρωταγωνιστές υπερήρωες των ταινιών των τελευταίων ετών. Και, παρά το γεγονός ότι η Black Widow δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει σε μια ομώνυμη ταινία, από την πρώτη εμφάνιση της στη μεγάλη οθόνη, η εκδοτική εταιρεία έχει προχωρήσει στην έκδοση κάποιων solo τίτλων, με πρωταγωνίστρια τον πιο διάσημο θηλυκό (μη μεταλλαγμένο τουλάχιστον) χαρακτήρα της εταιρείας. Όμως, καμία τέτοια σειρά δεν έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα της στη βιομηχανία.

Το πρώτο τεύχος του πιο πρόσφατου run του χαρακτήρα δε φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Η Natasha Romanova έχει αποσπάσει από την S.H.I.E.L.D. ένα σημαντικό αντικείμενο, το οποίο η οργάνωση θέλει να ανακτήσει με οποιοδήποτε κόστος και έτσι αρχίζει μια full-action καταδίωξη της Black Widow, η οποία στερείται πρωτοτυπίας, με τους συγγραφείς να επαναφέρουν ένα concept που δεν προσθέτει κάτι καινούριο στην εξέλιξη του χαρακτήρα και καταλήγει σε ένα αναμενόμενο φινάλε.

Η εισαγωγή στην ιστορία είναι απότομη και η απεικόνιση των χαρακτήρων πολύ επιφανειακή και μονοδιάστατη, ενώ τα ερωτήματα που δημιουργεί στον αναγνώστη περισσότερο τον απομακρύνουν από τον τίτλο παρά κεντρίζουν το ενδιαφέρον του. Αν και το οπτικό κομμάτι είναι πάρα πολύ δυνατό, δεν είναι αρκετό και το τελικό αποτέλεσμα δεν ενθουσιάζει. Δυστυχώς, είναι μια εισαγωγή πολύ κατώτερη των προσδοκιών, από το επιτυχημένο πρώην creative team του DAREDEVIL.