Agent Carter S02E10

Hollywood Ending
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Agent Carter

Season/EpisodeS02E10 WritersMichele Fazekas, Tara Butters, Chris Dingess, Christopher Markus, Stephen McFeely DirectorJennifer Getzinger CastHayley Atwell, James D'Arcy, Chad Michael Murray, Enver Gjokaj, Dominic Cooper, Wynn Everett NetworkABC

Στο φινάλε της σεζόν, η Peggy Carter και η ομάδα της προσπαθούν να σταματήσουν τη Whitney Frost, η οποία έχει βάλει πλώρη να καταστρέψει τον πλανήτη, και θα λάβουν τη βοήθεια ενός αναπάντεχου συμμάχου στην προσπάθειά τους να στείλουν επιτέλους το zero matter από εκεί που ήρθε.

Εν τω μεταξύ, ένα καινούργιο στοιχείο προκύπτει, όσον αφορά στο Arena Club, που θα αποβεί μοιραίο για έναν από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες. Στα θετικά του επεισοδίου είναι η επανεμφάνιση του Howard Stark που ξεστομίζει αστείες ατάκες στις πιο απίθανες στιγμές και εμπλέκεται σε σπιρτόζικους διαλόγους με τους πάντες. Τα όσα συμβαίνουν στην κλιμάκωση του επεισοδίου αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και δε μπορείς παρά να χαμογελάσεις με τις ιδέες που σκαρφίζονται οι ήρωες και την ευφάνταστη εκτέλεσή τους, αλλά τα ειδικά εφέ αδυνατούν να ανταποκριθούν πλήρως στις σεναριακές ακροβασίες.

Γενικά, η σειρά παρουσίασε ενδιαφέροντες χαρακτήρες και η ανασύσταση του κλίματος της εποχής ήταν πολύ καλή, όπως εξάλλου ήταν και το casting. Εκεί που υστερούσε, για εμένα, ήταν ότι εστίασε αρκετά σε μία απίθανη, εξωπραγματική απειλή, παραμερίζοντας το στοιχείο του μυστηρίου των υπόγειων οργανώσεων που κινούν τα νήματα της πολιτικής και της εξουσίας, πάνω στο οποίο είχαν χτιστεί πιο ενδιαφέροντα επεισόδια. Δυστυχώς, υπάρχει μία αβεβαιότητα σχετικά με το εάν θα υπάρξει τρίτη σεζόν, αφού η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί ενδέχεται να πάρει μεταγραφή για ένα δικαστικό δράμα παραγωγής του ίδιου δικτύου. Θα είναι κρίμα, εάν όντως συμβεί αυτό, επειδή ένας ενδιαφέρων και δυναμικός γυναικείος χαρακτήρας που δρούσε σε μία ανδροκρατούμενη ψυχροπολεμική Αμερική θα πάει στράφι…