Avengers Standoff: Assault Οn Pleasant Hill Alpha #1

To επόμενο μεγάλο event της Marvel ξεκινά!

Σε περίπτωση που σας έλειψαν τα events, η Marvel σας έχει καλυμμένους! Μετά τον πρόλογο του AVENGERS STANDOFF, ξεκίνησε και επίσημα το εν λόγω crossover με το AVENGERS STANDOFF: ASSAULT ON PLEASANT HILL #1. Και παρά τον σαρκασμό μου, πρόκειται για μια δυναμική αρχή που καταφέρνει να συναρπάζει τους αναγνώστες.

Τα πράγματα έχουν υπάρξει και καλύτερα για την φιλία μεταξύ των Steve Rogers (πρώην Captain America) και Sam Wilson (πρώην Falcon, νυν Captain America), μετά την προσπάθεια του δεύτερου να προστατεύσει έναν hacker, τον Whisperer, που διέρρευσε την επιχείρηση της S.H.I.E.L.D. να χρησιμοποιήσει θραύσματα από Cosmic Cubes για να αλλάζει την πραγματικότητα, όπως η οργάνωση κρίνει απαραίτητο. H S.H.I.E.L.D. ενημέρωσε τον κόσμο ότι ξεφορτώθηκε το πρόγραμμα. Είναι, όμως, αλήθεια;

Φυσικά και όχι. Η Maria Hill χρησιμοποίησε τα θραύσματα για να φτιάξει το Pleasant Hill, μια φυλακή για υπερεγκληματίες, στην οποία ζουν ειρηνικά χωρίς αναμνήσεις από την προηγούμενη τους ζωή και με διαφορετική εμφάνιση.

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται οι τρεις πιο σημαντικοί χαρακτήρες που έχουν φορέσει την στολή του Captain America. O Steve Rogers, o Sam Wilson και ο Bucky Barnes. Χάρη στον τρίτο, ο Steve μαθαίνει για την ύπαρξη του Pleasant Hill και φυσικά εξαγριώνεται με την Maria Hill, την διευθύντρια της S.H.I.E.L.D.. Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο απλά να διαλύσει τα θραύσματα των κύβων, εξαιτίας κάποιων… επιπλοκών. Ο Sam, από την άλλη, κατευθύνεται και αυτός προς την τοποθεσία των θραυσμάτων, χωρίς να ξέρει τι τον περιμένει. Και όλα αυτά ενώ κάποιοι κρατούμενοι έχουν ανακτήσει τη μνήμη τους.

Avengers_Standoff_Assault_on_Pleasant_Hill_Alpha_1

O Nick Spencer κάνει καλή δουλειά στο να ισορροπεί plot points από το τρέχον run του στον τίτλο CAPTAIN AMERICA: SAM WILSON και να δημιουργεί μια νέα ιστορία, προσιτή σε αναγνώστες που δεν έχουν διαβάσει τα συγκεκριμένα τεύχη. Αναπτύσσει σιγά-σιγά μια διαμάχη με πολλές πλευρές και μεταβλητές, δίνοντας την αίσθηση ότι η ιστορία μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές τροπές, παρά το γεγονός ότι η Marvel δεν άντεξε να μην αποκαλύψει πως θα δούμε έναν συγκεκριμένο ήρωα στο τέλος του crossover.

Ουσιαστικά, το ASSAULT ON PLEASANT HILL αποτελεί την πρόβα τζενεράλε το διδύμου Spencer/Saiz για το επερχόμενο run τους με τον Steve Rogers και φαίνεται να το κατέχουν με το characterization και την απεικόνιση των πρωταγωνιστών. Ειδικά ο τρόπος που ο Jesus Saiz σχεδιάζει τον γερασμένο Steve μου φέρνει στο μυαλό φιγούρες τύπου Clint Eastwood και, σε μια τέτοια κατάσταση που ο Steve πρέπει να επιβάλλει την παρουσία του, παρά την σωματική του κατωτερότητα, είναι απαραίτητο να φαίνεται όσο πιο άγριος γίνεται, χωρίς να ξεχνιέται η ουσία του χαρακτήρα στις στιγμές που πρέπει.