Titans Hunt #5

Αργά και βασανιστικά...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Titans Hunt #5

WriterDan AbnettArtistPaolo SiqueiraPublisherDC Comics

Στο review του πρώτου τεύχους του TITANS HUNT παραπονέθηκα πως η ιστορία κυλά πολύ αργά και πως θα περάσουν αρκετά τεύχη, πριν οι μνήμες των πρωταγωνιστών μας επανέλθουν. Τα τεύχη που ακολούθησαν με δικαίωσαν στον τομέα της καθυστέρησης, αλλά όχι και σε αυτόν των παραπόνων. Γιατί, ναι μεν η ιστορία κυλά εξαιρετικά αργά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν την απολαμβάνω – κι ας με ταΐζει μικρές μπουκιές.

Στα προηγούμενα τεύχη, λοιπόν, οι Titans προσπαθούσαν να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει, με αποσπάσματα της μνήμης τους να επιστρέφουν και συνδέσεις με το pre-Flashpoint universe της DC να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η διαδικασία ενδεχομένως είναι αργή και βασανιστική, αλλά αποζημιώνει.

Το πέμπτο τεύχος, όμως, αποτελεί εξαίρεση. Γιατί ο Dan Abnett απλά μας επαναλαμβάνει πράγματα που έχουν ειπωθεί – σα να υποτιμά λίγο τη νοημοσύνη μας – και κάνει κύκλους γύρω από την αποκάλυψη του ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο Mr. Twister. Και σε ελάχιστα σημεία προχωρά η ιστορία. Τουλάχιστον, μας αφήνει ένα ικανοποιητικό cliffhanger, με υποσχέσεις για την εμφάνιση του multiverse.

Το σχέδιο του Paolo Siqueira, πάντως, είναι εξαιρετικό και θα με κρατούσε ακόμη κι αν η ιστορία έλεγε απλά τα ίδια πράγματα σε διαφορετικά σχεδιασμένα panels! Οπότε, συνεχίζω να μετράω τις ημέρες για το επόμενο τεύχος.