Comicdom Con Athens 2016

Τρεις Ακόμη Καλεσμένοι!

Το πολυσυλλεκτικό guest list του Comicdom Con Athens 2016 μεγαλώνει ακόμη περισσότερο! Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Βορειοϊρλανδό σχεδιαστή P.J. Holden, τον Ισραηλινό δημιουργό comics και animator Mysh και τη Νοτιοκορεάτισσα mangaka και ερευνήτρια Sookyoung Yoo.

P.J. Holden

holden_headshotΟ P.J. Holden είναι σχεδιαστής comics από το Belfast. Τα τελευταία 15 περίπου χρόνια, έχει καθιερωθεί στο χώρο με τη δουλειά του στο 2000AD, όπου έχει σχεδιάσει ιστορίες με τους Judge Dredd, Rogue Trooper, The 86ers κ.ά..

Πρόσφατα, ξεκίνησε να καταπιάνεται και με τα creator-owned comics, ως σχεδιαστής στα NUMBERCRUNCHER και DEPT. OF MONSTEROLOGY. Αυτή την περίοδο, σχεδιάζει ακόμη περισσότερες περιπέτειες του Judge Dredd.

Ο P.J. Holden επισκέπτεται το Comicdom Con Athens 2016 με τη συμβολή της Πρεσβείας της Ιρλανδίας στην Αθήνα.

Mysh

mysh_headshotΟ Mysh γεννήθηκε το 1977 στη Ρίγα της Λετονίας και πλέον ζει στο Τελ Αβίβ. Άρχισε να σχεδιάζει όταν ήταν δύο ετών και να διηγείται ιστορίες όταν ήταν τριών. Αυτή την εποχή, αφηγείται τις ιστορίες του χρησιμοποιώντας διαφορετικά οπτικά μέσα: ταινίες και animation, comics και εικονογράφηση.

Δημιούργησε, σκηνοθέτησε και σχεδίασε μια πλειάδα τηλεοπτικών σειρών, ταινιών μικρού μήκους, μουσικών βίντεο κλιπ και comics, στο Ισραήλ και στο εξωτερικό. Αποφοίτησε από το Bezalel, την Ακαδημία Τεχνών και Design του Ισραήλ, όπου και επέστρεψε ως καθηγητής, διδάσκοντας, από το 2005, Σχέδιο για Animation στο τμήμα Κινηματογραφικών Τεχνών.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα δείγματα της δουλειάς του στις σελίδες του σε Tumblr και Facebook, καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Ο Mysh επισκέπτεται το Comicdom Con Athens 2016 με την συμβολή της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Sookyung Yoo

soo_headshotΗ Sookyung Yoo γεννήθηκε στη Νότια Κορέα και από τα παιδικά της χρόνια την ενδιέφερε να γράφει και να σχεδιάζει, οπότε ξεκίνησε να φτιάχνει manga, για να μπορεί να κάνει και τα δύο ταυτόχρονα.

Σπούδασε manga και manhwa (κορεατικά comics) στο Korea Animation High School και στο Πανεπιστήμιο Kyoto Seika (KSU), όπου πλέον είναι ερευνήτρια στο Κέντρο Ερευνών Manga, αφού πρώτα πήρε Διδακτορικό Εικαστικών Τεχνών.

Αντιλήφθηκε την επιρροή των ιαπωνικών manga όταν διέμενε στη Γαλλία και τον Καναδά για σπουδές και πλέον επικεντρώνεται σε μια πιο διεθνή προσέγγιση των manga. Το κύριο αντικείμενο της έρευνάς της είναι η οπτική έκφραση των manga και τα manga για γυναίκες, ενώ εργάζεται επίσης ως καθηγήτρια manga στο KSU, ως freelance δημιουργός και ως μεταφράστρια.

Ενημερωθείτε για όλα τα updates του Comicdom Con Athens 2016 στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ!