Superman: American Alien #4

Συνάντηση τιτάνων
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Superman: American Alien #4

WriterMax LandisArtistJae LeePublisherDC Comics

Ο νεαρός Clark Kent, στα πρώτα του βήματα ως επίδοξος δημοσιογράφος, επισκέπτεται την Metropolis για να καλύψει την συνάντηση ανάμεσα σε τρεις κολοσσούς της βιομηχανίας (τον Lex Luthor, τον Oliver Queen και τον Bruce Wayne), με την ελπίδα πως η συνέντευξη θα του ανοίξει τον δρόμο για ένα internship στη Daily Planet. Παράλληλα, βρίσκει έναν αντίζηλο στο πρόσωπο της επίσης επίδοξης δημοσιογράφου Lois Lane.

Είναι πλέον περιττό να αναφέρουμε σε κάθε snapshot ότι το AMERICAN ALIEN είναι ένα παραπάνω από αξιόλογο mini series, αλλά η δεξιοτεχνία με την οποία χειρίζεται τους χαρακτήρες του DC Universe και τις μεταξύ τους συναντήσεις φαίνεται σε αυτό το τεύχος περισσότερο από οπουδήποτε. Από τον Oliver Queen, αλλαγμένο πλέον από την περιπέτειά του στο Starfish Island, την εμφάνιση του μικρού Dick Grayson και, φυσικά, τον Lex Luthor, το AMERICAN ALIEN παίζει με το γεγονός ότι ο αναγνώστης γνωρίζει από πριν το τέλος των συγκεκριμένων ιστοριών και τη μοίρα του κάθε χαρακτήρα, καθοδηγώντας παράλληλα τον πρωταγωνιστή μας προς την καθοριστική στιγμή, όταν θα φορέσει για πρώτη φορά την μπλε και κόκκινη στολή του.