Transformers: More Than Meets The Eye #50

Η καλύτερη σειρά TRANSFORMERS που έγινε ποτέ έφτασε τα 50!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Transformers: More Than Meets The Eye #50

WriterJames RobertsArtistsAlex Milne, Brendan CahillPublisherIDW Publishing

11 χρόνια μετά το #0 που είχε κυκλοφορήσει η IDW, διακηρύσσοντας την αναγεννησιακή συνέχεια των comics των Transformers και με μόνο ένα reboot στο ιστορικό της, η εκδοτική κυκλοφόρησε τα #50 στους δύο βασικούς τίτλους του franchise. Στο διπλό TRANSFORMERS (πρώην ROBOTS IN DISGUISE) #50 περιέχεται κυρίως η αρχή του “All Hail Optimus”, στο οποίο ο Optimus, μαζί με τους combiners και λοιπούς καλόβουλους Cybertronians, προσπαθεί να σώσει τη Γη από τον Galvatron και τους Γήινους και το οποίο δρα σε αντιδιαστολή με το επικό ALL HAIL MEGATRON.

Στο επίσης διπλό TRANSFORMERS MTMTE #50, από την άλλη, η ετερόκλητη και παράδοξη αποστολή που ξεκίνησε να βρει “το ιερό δισκοπότηρο” του πολιτισμού τους, με το σκάφος Lost Light, κατορθώνει, παρόλο που πέρασε από σαράντα κύματα, να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο! Κατόπιν ανταρσίας, η βασική ομάδα (με επικεφαλής τους Megatron, Rodimus και Ultra Magnus) εγκαταλείπεται στον πλανήτη-νεκροταφείο του Necrobot, όπου κρύβεται μία πολύ άσχημη έκπληξη, με θανατηφόρες επιπτώσεις. Και το τεύχος ξεκινάει δείχνοντας τα τελευταία μηνύματα που έστειλαν προς το Cybertron, τρεις εβδομάδες μετά.

Πρόκειται για ένα βαρύ και συναισθηματικά φορτισμένο τεύχος, το οποίο αποτελεί την αρχή του τέλους για την πιο καλογραμμένη σειρά TRANSFORMERS της IDW μέχρι σήμερα. Μια σειρά που κατόρθωσε να κάνει αγαπητούς στο κοινό άγνωστους και τριτοκλασάτους χαρακτήρες του σύμπαντος των Transformers, αλλά και να δώσει πρωτοφανές βάθος σε ήδη γνωστούς. Αξίζει την προσοχή σας.