The Infinity Entity #1

Επιστροφή στα παλιά!

Μια στο τόσο, ο Jim Starlin επιστρέφει στα καθήκοντα του writer μιας νέας cosmic ιστορίας της Marvel (στο είδος, δηλαδή, που τόσο έχουμε αγαπήσει πολλοί – ειδικά όταν προέρχεται από τα χέρια του), με αποτέλεσμα συνήθως να μας κάνει να αναπολούμε τις παλιές καλές εποχές που μας χάριζε ιστορίες αξέχαστες. Μια-δυο από τις πρόσφατες αυτές ιστορίες του, όμως, μας κάνουν όχι να αναπολούμε περασμένα μεγαλεία, αλλά και να ανυπομονούμε για τη συνέχεια.

Μια τέτοια ιστορία ήταν έως ένα βαθμό το πρόσφατο graphic novel THANOS: THE INFINITY RELATIVITY. Τέτοια φαίνεται να είναι και το τρέχον mini series των τεσσάρων τευχών, με τίτλο THE INFINITY ENTITY. Και ελπίζω πως στην ίδια κατηγορία θα συγκαταλέγεται και το επερχόμενο graphic novel THANOS: THE INFINITY FINALE, το οποίο θα ολοκληρώσει την τριλογία.

H ιστορία που μας ενδιαφέρει, βέβαια, σε αυτό εδώ το review είναι αυτή του THE INFINITY ENTITY, η οποία παρεμβάλλεται ανάμεσα στα δύο προαναφερθέντα graphic novels και δύσκολα θα προσελκύσει νέους αναγνώστες που δεν έχουν διαβάσει το THE INFINITY RELATIVITY. Όσοι, όμως, το δοκιμάσουν, πιστεύω ότι θα αποζημιωθούν, όχι μόνο λόγω της νοσταλγίας που αποπνέει (παρουσιάζει ακόμη και τους original Avengers!), αλλά και του συνολικού τελικού αποτελέσματος που παρουσιάζει.

Η ιστορία του THE INFINITY ENTITY αφορά στην επιστροφή του (περίπου, αφού όσοι έχουν διαβάσει τα προηγούμενα γνωρίζουν πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι) Adam Warlock στην ελευθερία και στη ζωή γενικότερα. Ο Warlock επανέρχεται στον κόσμο μας, λίγα δευτερόλεπτα πριν το Big Bang, με αμνησία και νέες δυνάμεις, και ταξιδεύει στο χωροχρόνο και ανάμεσα σε παράλληλες διαστάσεις, προκειμένου να μάθει ποιος είναι. Στα ταξίδια του αυτά, συναντά στο πρώτο τεύχος τους original Avengers και τους Guardians Of The Galaxy του σήμερα.

The-Infinity-Entity-1

Αν τα ταξίδια στο χρόνο δεν είναι του γούστου σας, λοιπόν, καλά θα κάνετε να αποφύγετε τη σειρά αυτή. Το ίδιο ισχύει και αν δεν είστε φίλοι του exposition. Γιατί το σενάριο του Starlin αποτελείται ουσιαστικά από έναν ατελείωτο μονόλογο του Warlock, ο οποίος μας θυμίζει τα προηγούμενα και μας περιγράφει τα παρόντα. Τέλος, αν δεν είστε διατεθειμένοι να μάθετε ή να θυμηθείτε τι συνέβη σε προηγούμενα τεύχη (με παραπομπές ακόμη και στο THE MIGHTY THOR #166 του μακρινού 1969!), επίσης αυτή η σειρά δεν είναι ό,τι καλύτερο για εσάς.

Αν, όμως, έχετε ήδη διαβάσει το THANOS: THE INFINITY RELATIVITY και θέλετε να μάθετε τη συνέχεια ή δε σας πειράζει να διαβάσετε μια άκρως self-contained ιστορία, το πρώτο αυτό τεύχος θα σας αποζημιώσει σε δύο διαφορετικούς τομείς.

Ο πρώτος είναι αυτός του σεναρίου. Παρά την έντονη χρήση exposition, ο Starlin δίνει όχι μόνο μια χαρακτηριστική φωνή στον Warlock, αλλά κατορθώνει να γεμίσει ένα ολόκληρο τεύχος που μόνος του σκοπός είναι το establishing με άκρως ενδιαφέροντα σημεία και εξελίξεις – ακόμη κι όταν πατά σε χιλιοειπωμένα κλισέ. Επίσης, κατόρθωσε να με πείσει άμεσα να αναζητήσω και το δεύτερο τεύχος, χωρίς καν να δημιουργήσει ένα δυνατό cliffhanger στο τέλος.

Ο δεύτερος είναι το σχέδιο. Με τον Alan Davis να έχει αναλάβει τον συγκεκριμένο τομέα, βέβαια, ίσως αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Αλλά τα τελευταία χρόνια δεν είναι. Ωστόσο, εδώ ο Davis μοιάζει να πλησιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό στον παλιό καλό του εαυτό. Το σχέδιο είναι όσο επικό και cosmic πρέπει, μοιάζει προσεγμένο και ρέει με απόλυτη φυσικότητα, παρά το γεγονός ότι η ιστορία πηδά από τη μία πραγματικότητα στην άλλη. Και, όσο πιο τρελά είναι αυτά που καλείται να σχεδιάσει ο Davis τόσο πιο εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα! Πάρτε για παράδειγμα τη σκηνή που ένας τεράστιος Ant-Man γκρεμίζει το μισό Avengers Mansion και οποιαδήποτε από αυτές που απεικονίζουν τον Warlock να περνά από τη μια διάσταση στην άλλη.

The-Infinity-Entity-2

Παρά τις απαιτήσεις που έχει, λοιπόν, από τους αναγνώστες το THE INFINITY ENTITY #1 και παρά τον απόλυτα self-contained χαρακτήρα του, αξίζει σίγουρα μια ανάγνωση από οποιονδήποτε λάτρη των cosmic ιστοριών της Marvel. Οι πρώτοι κερδισμένοι από το πρώτο αυτό τεύχος, όμως, είναι οι λάτρεις των Jim Starlin και Alan Davis, οι οποίοι θα δουν ότι οι δύο δημιουργοί έχουν ακόμη καλές ιστορίες να πουν – και τις ικανότητες να το κάνουν με επιτυχία.

Όσο για τους fans του Adam Warlock, αυτοί έχουν να ανυπομονούν για μια ακόμη πιο εντυπωσιακή μάχη στο επόμενο τεύχος – αυτή ενάντια στον In-Betweener! Πόσο πιο cosmic πια;