Mockingbird #1

Σπατάλη χρόνου και χρήματος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Mockingbird #1

WriterChelsea CainArtistKate NiemczykPublisherMarvel Comics

Η Mockingbird είναι ένας χαρακτήρας που έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την εμφάνιση του στη σειρά AGENTS OF S.H.I.E.L.D.. Παρά, όμως, την όποια τηλεοπτική επιτυχία (;), ο χαρακτήρας στο χώρο των comics δεν έχει καταφέρει να αυξήσει τη δημοτικότητά του και το all-female creative team κάνει μια φιλόδοξη (και risky) προσπάθεια να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, δίνοντάς του μια νέα, πιο κωμική διάσταση στον πρώτο solo τίτλο του και το αποτέλεσμα είναι μάλλον απογοητευτικό.

H πλοκή ακολουθεί τη Βοbbi Morse, υπερήρωα, κατάσκοπο και επιστήμονα σε check up της, στο ιατρικό τμήμα της S.H.I.E.L.D., ενώ διάφορα παραφυσικά φαινόμενα λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο. Όμως, πέρα από το βασικό αυτό premise, στο τέλος του τεύχους ένιωσα σαν να διαβάζω ένα κακέκτυπο ενός τεύχους του Grant Morrison. Τα περισσότερα γεγονότα δεν έβγάζαν νόημα και, όπως μας εξηγεί η σεναριογράφος, αυτή η κίνηση ήταν το ζητούμενο.

Φαίνεται πως οι εκδότες του τίτλου πίστεψαν ότι, για να πετύχει ένας mainstream solo τίτλος ενός c-lister χαρακτήρα, υπάρχει μια συνταγή επιτυχίας που συνδυάζει χιούμορ, υπερρεαλιστικές καταστάσεις, diverse creative team, μυστήριο, cliffhangers κι ελαφρά καρτουνίστικο σχέδιο. Παρά, όμως, τη φιλότιμη προσπάθεια και το δυνατό καθαρό σχέδιο με τα πολύχρωμα φόντα της Kate Niemczyk, το υπόλοιπο τεύχος αποτελεί έναν αχταρμά στοιχείων που συναντάμε και σε άλλους τίτλους της Marvel. Κι αυτοί oι τίτλοι είναι αρκετοί, έτσι ώστε να καταστήσουν μια επένδυση στο MOCKINGBIRD σπατάλη χρόνου και χρήματος.