Comicdom Con Athens 2016

Workshops από τον P.J. Holden και την Christina Plaka!

Δύο ακόμη workshops προστέθηκαν στο πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2016! Στο πρώτο, ο δημοφιλής Βορειοϊρλανδός σχεδιαστής P.J. Holden, μας δείχνει πως να μετατρέπουμε ένα σενάριο comics σε thumbnails, ενώ στο δεύτερο, η γερμανίδα mangaka Christina Plaka μας μαθαίνει να σχεδιάζουμε manga πρόσωπα με απλό τρόπο.

P.J. Holden: “All Thumbs – Creating Thumbnails For Storytelling”

Κυριακή, 17 Απριλίου, 13:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 4ου Ορόφου)

Από τη στιγμή που ο σχεδιαστής ενός comic παραλαμβάνει το σενάριο, υπάρχουν ορισμένα στάδια από τα οποία πρέπει να περάσει, προτού ξεκινήσει να σχεδιάζει “κανονικά”. Το πιο σημαντικό, ίσως, από αυτά τα στάδια, είναι τα thumbnails.

Ο δημοφιλής Βορειοϊρλανδός σχεδιαστής P.J. Holden, παίρνει ένα σενάριο και το μετατρέπει σε πρόχειρα μικρά σκίτσα, βάση των οποίων θα χτίσει την αφήγηση της ιστορίας. Παράλληλα, εξηγεί το πώς ο σχεδιασμός κάθε σελίδας comic μπορεί να προσεγγιστεί με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους.

Christina Plaka: “Circle, Dot, Stroke!”

Κυριακή, 17 Απριλίου, 14:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 4ου Ορόφου)

Όλοι μπορούν να σχεδιάσουν απλά manga πρόσωπα! Γραφτείτε στο workshop της Christina Plaka και μάθετε πώς να εφαρμόσετε απλές τεχνικές για να σκιτσάρετε πρόσωπα με τεχνική manga και διαφορετικές εκφράσεις, χρησιμοποιώντας μόνο κύκλους, τελείες και γραμμές!

Στο πιο διασκεδαστικό κομμάτι του workshop, οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν σε ομάδες των δύο με τις δικές τους εκφράσεις προσώπου και θα προκαλέσουν τους εαυτούς τους να καταφέρουν να τις αποτυπώσουν στο χαρτί, με γρήγορα υπερ-παραμορφωμένα σκίτσα. Προετοιμαστείτε να διασκεδάσετε με την ψυχή σας, σε αυτό το εξαιρετικά διδακτικό workshop!

Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Comicdom Con Athens 2016, για να μένετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο φεστιβάλ!