Comicdom Con Athens 2016

Current Comic Book Anthology: Από την Κύπρο στην Αθήνα!

Οι Άννα Φωτιάδου, Νέαρχος Κωνσταντίνου και Τάσος Αναστασιάδης, ιδρυτές της πρώτης Κυπριακής ανθολογίας comics, CURRENT COMIC BOOK ANTHOLOGY, θα επισκεφθούν το Comicdom Con Athens 2016 και θα επικοινωνήσουν τη δουλειά τους στο κοινό του φεστιβάλ!

Άννα Φωτιάδου

http://www.urbanindex.net

Η Άννα Φωτιάδου είναι καλλιτέχνης Εφαρμοσμένων Τεχνών και εργάζεται στους κλάδους των γραφικού σχεδιασμού, εικονογράφησης, video art και παραστατικών τεχνών. Παράλληλα, εργάζεται ως λέκτορας στο τμήμα Γραφικών Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σπούδασε Γραφιστική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπου αποφοίτησε με διάκριση. Κατέχει μεταπτυχιακό στον κλάδο Performance Design and Practice από το University of The Arts London. Παρακολουθούσε μαθήματα αγιογραφίας, ζωγραφικής και χαρακτικής, σε σχολές σε Κύπρο, Ιταλία και Αγγλία, αντίστοιχα. Έχει παρουσιάσει την καλλιτεχνική της δουλειά σε εκθέσεις, φεστιβάλ και μπιενάλε, στην Κύπρο και στο εξωτερικό (εκπροσωπώντας την Κύπρο στη 12η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου) και έχει βραβευθεί με το Κυπριακό Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης.

Είναι μία εκ των τριών ιδρυτών της CURRENT COMIC BOOK ANTHOLOGY, της πρώτης κυπριακής κομιξικής ανθολογίας. Παίρνει μέρος σε συλλογικά art projects και συνεργάζεται με καλλιτέχνες διαφόρων πρακτικών.

anna_1

 

Νέαρχος Κωνσταντίνου

http://www.framerenderstudio.com

O Νέαρχος Κωνσταντίνου κατέχει μεταπτυχιακό Master of Arts in Communication Arts (αποφοίτησε με διάκριση) και πτυχίο Bachelor of Fine Arts in Computer Graphics (Cum Laude) από το New York Institute of Technology. Eίναι ένας διεπιστημονικός δημιουργικός καλλιτέχνης, με ειδίκευση στα κινούμενα σχέδια, κινούμενα γραφικά και εικονογράφηση.

Έχει εργαστεί για εννέα χρόνια ως Senior Designer στο Lumiere TV, ένα πρωτοποριακό καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο στην Κύπρο, και ως ελεύθερος επαγγελματίας δίδαξε διάφορα σεμινάρια και μαθήματα, στους τομείς του Motion Graphics, Animation και Ilustration. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ Τέχνης, Κινούμενων Γραφικών και Κόμικ σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ σήμερα εργάζεται ως 3D/Graphic Designer την εταιρία Rolandos Enterprises Ltd και ως λέκτορας μερικής απασχόλησης στο τμήμα των Γραφικών Τεχνων στη Σχολή Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Είναι ένας από τους τρεις ιδρυτές της CURRENT COMIC BOOK ANTHOLOGY, της πρώτης κυπριακής κομιξικής ανθολογίας.

nearchos_1

 

Τάσος Αναστασιάδης

http://tasos.webplus.net/

Ο Τάσος Αναστασιάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Γραφικών Τεχνών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το 2004, άρχισε να δημοσιεύει το PLASTIC COMICS, το πρώτο περιοδικό comics στη Κύπρο.

Το 2014, έγινε ιδρυτικό μέλος και διοργανωτής του Cyprus Comic Con, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με στόχο την προώθηση της κουλτούρας των comics. Κέρδισε διακρίσεις για το έργο του στα comics και έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο (τοπικά και διεθνώς) σε διάφορα καλλιτεχνικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις και συνέδρια. Το 2015, μέρος της εικαστικής δουλειάς του Τάσου έχει επιλεγεί και χρησιμοποιηθεί στο επίσημο διαφημιστικό σποτ του Poser Pro 11, ενός 3D λογισμικού που παράγεται από την Smith Micro, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του τρισδιάστατου σχεδίου και της ψηφιακής εικονογράφησης.

Είναι ένας από τους τρεις ιδρυτές της CURRENT COMIC BOOK ANTHOLOGY, της πρώτης κυπριακής κομιξικής ανθολογίας.

tasos_1

 

Τα μέλη της CURRENT COMIC BOOK ANTHOLOGY θα φιλοξενηθούν στο Artists Alley του Comicdom Con Athens 2016.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Comicdom Con Athens 2016, για να μένετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο φεστιβάλ!