Comicdom Con Athens 2016

Τρία νέα panels για όλα τα γούστα!

Το πλούσιο πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2016 μεγαλώνει καθημερινά, περιλαμβάνοντας, όπως κάθε χρόνο, και μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων με άκρως πολυσυλλεκτική γκάμα θεμάτων!

Γνωρίστε τον δύσκολο και γοητευτικό κόσμο των αυτοεκδόσεων στην Ελλάδα, μιλώντας με τους ίδιους τους δημιουργούς, μάθετε για το πως αποτυπώνονται Ιστορικά γεγονότα και περίοδοι μέσα από τις σελίδες των comics, και αναζητήστε την απάντηση στο “προαιώνιο” ερώτημα: είναι τα creator-owned comics καλύτερα από αυτά που ανήκουν σε μεγάλες εκδοτικές;

Η Iστορία Μέσα Από Τις Σελίδες Των Comics

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 16:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Θέατρο)

Από τον ΑΣΤΕΡΙΞ ως το MAUS και από το ΑΪΒΑΛΙ ως τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τα comics αντλούν την έμπνευσή τους από την Ιστορία και την αποτυπώνουν στο χαρτί, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο

Έχοντας συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες, τα comics απεικονίζουν ιστορικές περιόδους χρησιμοποιώντας τις ξεχωριστές δυνατότητές τους, αλλά και αντιμετωπίζοντας τις δικές τους προκλήσεις. Ποιές είναι αυτές οι ιδιαιτερότητες και με ποιόν τρόπο και ποιές τεχνικές παρουσιάζονται ιστορικά γεγονότα μέσα στα comics;

Με αφορμή κάποιες πρόσφατες ελληνικές εκδόσεις, σας καλούμε σε μια συζήτηση για τα την Ιστορία και τον τρόπο που αποτυπώνεται στις σελίδες των comics.

Συμμετέχουν: Αβραάμ Κάουα, Κατερίνα Σέρβη, Soloup, Πέτρος Χριστούλιας

Συντονισμός: Αριστείδης Κώτσης

comics_istoria

Creator-Owned Vs. Proprietary Comics

Σάββατο, 16 Απριλίου, 16:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Θέατρο)

Κάποιοι δημιουργοί ονειρεύονταν από μικροί να βάλουν λέξεις στα χείλη του Spider-Man, ή να σχεδιάσουν τις πτυχές της κάπας του Batman. Και κάποιοι άλλοι είχαν δώσει σάρκα και οστά στη δική τους μοναδική ιστορία, πριν καν αποφοιτήσουν από τη σχολή Καλών Τεχνών. Αρκετοί καλλιτέχνες, βέβαια, έχουν κατορθώσει και να εργαστούν σε τίτλους που μετρούν δεκαετίες ζωής, αλλά και στα δικά τους creator-owned comics.

Πόσο μεγάλο είναι, όμως, το χάσμα ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες comics; Είναι πιο δύσκολο να χτίσεις κόσμους και χαρακτήρες από το μηδέν, ή να προσπαθείς να κινηθείς ανάμεσα σε καλά στεγανοποιημένα πλαίσια; Τέσσερις δημιουργοί του εξωτερικού, που διαθέτουν άφθονη εμπειρία, θα μας αποκαλύψουν ποιον από τους δύο τύπους comics προτιμούν και γιατί.

Συμμετέχουν: Charlie Adlard, Al Ewing, P.J. Holden, Goran Sudzuka

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

creator_owned

Αυτοεκδόσεις: “Σπιτικά” Comics

Κυριακή, 17 Απριλίου, 17:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Auditorium)

Οι αυτοεκδόσεις αποτελούν ένα πολύ δραστήριο και δυναμικό κομμάτι των ελληνικών comics. Από το ξεκίνημα του Comicdom Con Athens, έχουν το δικό τους χώρο και τώρα πια ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε για αυτές.

Ποιές είναι οι ιδιαιτερότητες τους και ποιά τα μυστικά που κρύβουν; Ποιές είναι οι δυσκολίες τους και τί είδους δυνατότητες προσφέρουν; Είναι πράγματι διαφορετικές από τις επίσημες εκδόσεις και πως διαχωρίζονται από αυτές;

Ετοιμαστείτε για μια εφ όλης της ύλης συζήτηση για τις αυτοεκδόσεις, τη γοητεία που ασκούν και τον τρόπο με τον οποίο έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Συμμετέχουν: Μέλανδρος Γκανάς, Δανάη Κηλαηδόνη (DaNi), Σταύρος Κιουτσιούκης, Σοφία Σπυρλιάδου, Κατερίνα Σταμάτη

Συντονισμός: Αριστείδης Κώτσης

aytoekdoseis

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Comicdom Con Athens 2016, για να μένετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο φεστιβάλ!