Lucifer S01E10

Pops
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Lucifer

Season/EpisodeS01E10 WritersAlex Katsnelson, Mike Costa DirectorTara Nicole Weyr CastTom Ellis, Lauren German, D.B. Woodside, Kevin Alejandro, Lesley-Ann Brandt NetworkFox

Ένας γνωστός σεφ βρίσκεται δολοφονημένος και το γνωστό δίδυμο Lucifer και Chloe αναλαμβάνει να λύσει την νέα αυτή υπόθεση. Ταυτόχρονα, εξετάζεται (ή μάλλον προσπαθεί να εξεταστεί) και η συμπεριφορά του γονιού που επισκιάζει το παιδί. Σε περίπτωση που η απλοϊκή αυτή υπόθεση σας προβληματίζει, πρέπει να γνωρίζετε ότι αντικατοπτρίζει επακριβώς το τελευταίο επεισόδιο της σειράς LUCIFER.

Στο σημείο αυτό, θέλω να εκφράσω στον υπομονετικό αναγνώστη που έχει την καλοσύνη να διαβάζει αυτές τις γραμμές, την αγανάκτηση μου για την τρέχουσα πορεία της σειράς. Το LUCIFER, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο έδειξε πως μπορεί, όχι να σε καθηλώσει, αλλά σίγουρα να σε κάνει να περάσεις καλά και θα κρατήσει ένα, κάποιο ενδιαφέρον. Το δέκατο επεισόδιο έρχεται να αφήσει άλλη μια γλυκόξινη γεύση, εφάμιλλη με τις εντυπώσεις που μου αφήνουν τα τελευταία 2-3 επεισόδια.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Σίγουρα όχι οι εκπληκτικές ερμηνείες όλου του cast και ειδικά του ταλαντούχου Tom Ellis (aka Lucifer). Eκεί που προσωπικά εντοπίζω την αδυναμία που “χαντακώνει” ολόκληρη τη σειρά είναι στο σενάριο. Οι αστυνομικές υποθέσεις κάθε επεισοδίου είναι αδιάφορες, ενώ το background story που έχει κάθε σειρά που σέβεται τον εαυτό της, υπάρχει απλά για να… υπάρχει. Πέρα από κάποιες δυνατές/έξυπνες σκηνές, σχετικά με την γήινη καθημερινότητα του διαβόλου, που μονοπωλεί ο Tom Ellis, το LUCIFER δεν προσφέρει πολλά παραπάνω.

Πιστεύω πως είναι ακόμη νωρίς να κρίνουμε τη σειρά, αλλά το LUCIFER πρέπει να δώσει πολλά περισσότερα αν θέλει να αποκτήσει μια δυναμική υπόσταση. Ίσως η σειρά έχει πλέον συμβιβαστεί με τη ταυτότητα της. Ίσως πάλι εγώ περιμένω πολλά περισσότερα, δεδομένου ότι υπάρχει καλό cast. Το μέλλον θα δείξει.