Comicdom Con Athens 2016

Εν Αιθρία 7 & Ευρωπαϊκή Έκθεση Comics

Δύο ακόμη εκθέσεις θα στολίσουν το πλούσιο πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2016. Η ιστορική έκθεση comics και εικονογράφησης “Εν Αιθρία” εντάσσεται από φέτος στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, ενώ η έκθεση “Ανοιχτά Σύνορα: Τα Ευρωπαϊκά Comics Σήμερα” ενώνει καλλιτέχνες και από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Εν Αιθρία 7

15-23 Απριλίου
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Café Paris – Athènes)

Η ιστορική έκθεση comics και εικονογράφησης, εντάσσεται από φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, συγκεντρώνοντας 44 αδημοσίευτα έργα, περισσότερων από 50 καταξιωμένους, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους Έλληνες δημιουργούς, καταγράφοντας, όπως πάντα, την ακμαία και δημιουργική εγχώρια σκηνή των comics.

Συμμετέχουν οι δημιουργοί: Δήμητρα Αδαμοπούλου, Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης, Αντώνης Βαβαγιάννης και Θανάσης Πετρόπουλος, Βασίλης Γέρκου, Μέλανδρος Γκανάς και Έφη Θεοδωροπούλου, Βασίλης Γκογκτζιλάς, Gounis, Έλενα Γώγου, Βασίλης Δημόπουλος, Τριαντάφυλλος Ελευθερίου, Τάσος Ζαφειριάδης, Θάνος Κατσίλλης, Αυγή Κανάκη, Ορέστης Καρέλης και Χρίστος Δημητρίου, Δημήτρης Κάσδαγλης, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και Αποστόλης Ιωάννου, Δανάη Κηλαηδόνη (DaNi), Γιώργος Κομιώτης και Harry Saxon, Ευγενία Κουμάκη, Νίκος Κούτσης, Τάσος Κυριακίδης, Σοφία Κυρίσογλου, Μάνος Λαγουβάρδος, Άρης Λάμπος, Κυριάκος Μακρής, Malk, Τάσος Μαραγκός (Tasmar), Λευτέρης Μαυρογιάννης, Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Νίκος Μηλιώρης, Γιώργος Μπότσος, Αλέξια Οθωναίου, Τάσος Παπαιωάννου, Aldo Shabani, Κώνσταντίνος Σκλαβενίτης, Σοφία Σπυρλιάδου, Κωστής Τζωρτζακάκης, Tomek, Γαβριήλ Τομπαλίδης, Παναγιώτης Τσαούσης, Παναγιώτα Τσιμπαλίδη και Μιχάλης Γεωργοστάθης, Κώστας Φραγκιαδάκης, Βασίλης Χειλάς και Άγγελος Κωνσταντίνου, Πέτρος Χριστούλιας.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γαβριήλ Τομπαλίδης
Επιμέλεια: Δημήτρης Σακαρίδης, Ηλίας Κατιρτιζιγανόγλου, Μέλανδρος Γκανάς
Επίσημο Εικαστικό:
Δημήτρης Κάσδαγλης

Όλα τα έργα της έκθεσης περιλαμβάνονται στην ομώνυμη ανθολογία, την οποία θα βρείτε στο χώρο της Έκθεσης, καθώς και στο περίπτερο της Comicdom Press.

Ανοιχτά Σύνορα: Τα Ευρωπαϊκά Comics Σήμερα

15-17 Απριλίου
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Φουαγιέ)

Η 9η Τέχνη ενώνει καλλιτέχνες και από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία ανεπανάληπτη έκθεση, με έργα νέων, αλλά και καταξιωμένων δημιουργών, όπως, μεταξύ άλλων, οι D’Israeli (Ηνωμένο Βασίλειο), Stephen Mooney (Ιρλανδία), Pieter De Poortere (Βέλγιο), Thierry Capezzone (Γαλλία), Peter Snejbjerg (Δανία), Barbara Stok (Ολλανδία), και Goran Sudzuka (Κροατία).

Την Ελλάδα εκπροσωπούν οι βετεράνοι Τάσος Αποστολίδης και Γιώργος Ακοκαλίδης, με δείγμα από τις πολυαγαπημένες και πολυμεταφρασμένες μεταφορές τους, ΟΙ ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΕ ΚΟΜΙΚΣ.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λήδα Τσενέ
Επιμέλεια: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, Δημήτρης Σακαρίδης

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Comicdom Con Athens 2016, για να μένετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο φεστιβάλ!