Justice League Vs. Teen Titans

Μια ακόμη ωραία ταινία στο οπλοστάσιο του DCAU!

Αν υπάρχει κάτι που σίγουρα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν μπορώ να αμφισβητήσω, είναι η πολύ καλή δουλειά που κάνει η DC όσον αφορά στο animated κομμάτι της παραγωγής της. Τόσο οι τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων, όσο και οι αντίστοιχες ταινίες που αφορούν τους ήρωες της, είναι, στη χειρότερη περίπτωση αρκετά άνω του μετρίου. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, επιχειρείται ένα ενιαίο σύμπαν του κόσμου των υπερηρώων της, και έτσι, από το 2013 με το JUSTICE LEAGUE: THE FLASHPOINT PARADOX, μέχρι και σήμερα, η κάθε ταινία που προστίθεται στη συλλογή του λεγόμενου DC Animated Universe (DCAU), δεν αντιμετωπίζεται σαν μια αυτόνομη περιπέτεια, αλλά σαν μια ταινία που χτίζει το σύμπαν το οποίο αναφέραμε. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, η DC “πατάει” πάνω στις προηγούμενες ταινίες της, ενώ επίσης ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι πλέον ο ίδιος.

Καταφέρνει, όμως, το νέο πόνημα του DCAU να σταθεί αντάξιο των προσδοκιών που έχουν χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια; Αρχικά, νομίζω είναι συνετό να αναφέρω πως, όπως σε πολλές από τις ταινίες του DCAU, έτσι και σε αυτήν, ο τίτλος είναι, το λιγότερο, παραπλανητικός. Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για τις ονομασίες των ταινιών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις (βλέπε BATMAN VS. ROBIN) δεν αντικατοπτρίζουν ούτε στο ελάχιστο την συνολική υπόθεση-εικόνα της ταινίας. Φυσικά, είναι αναμενόμενο να χρησιμοποιηθούν “τρανταχτά” ονόματα στον τίτλο, προκειμένου να προσελκυσθεί το “μη-σχετικό” κοινό. Ας προχωρήσουμε όμως στη πλοκή της ταινίας.

Στην ουσία, το JUSTICE LEAGUE VS. TEEN TITANS, είναι μια ταινία που αφορά αποκλειστικά την δεύτερη ομάδα του τίτλου. Ο Damian Wayne (Robin), στέλνεται από τον Batman στους Τeen Titans, που στην ουσία αποτελεί την… πιτσιρικαρία των ηρώων της DC, προκειμένου να μάθει να ελέγχει τον χαρακτήρα του, αλλά και να λειτουργεί ομαδικά. Στην παρούσα ταινία, η ομάδα αποτελείται από τους Starfire (που είναι και η αρχηγός της ομάδας), τον Blue Beetle, τον Beast Boy και την Raven. Kαι ενώ ο Damian προσπαθεί να προσαρμοστεί, μια απειλή που ακούει στο όνομα Trigon, έρχεται να βάλει τον κόσμο σε κίνδυνο.

justice-league-teen-titans-info-news-actu-trailer

Όπως ίσως έχετε καταλάβει, η Justice League παίζει δευτερεύοντα ρόλο στη ταινία. Αξίζει να αναφερθεί, πως η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται πρωτίστως στη Raven, και εν συνεχεία στον Damian (άλλωστε η DC έχει δείξει πως τον αγαπά, τρεις ταινίες έχει φτιάξει πάνω του). Ειδικά όμως στη Raven έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, με την ταινία να μας δίνει ένα πολύ ωραίο origin για την ηρωίδα, ενώ η σκοτεινή ψυχοσύνθεση που της προσδίδεται είναι καταπληκτική και στέκεται επάξια δίπλα στον απείθαρχο γιο του Batman. Στον αντίποδα, τα υπόλοιπα μέλη των Titans αποτελούν το comic relief, με τον Beast Boy και τον Blue Beetle να είναι η προσωποποίηση της αισιοδοξίας και της ξεγνοιασιάς και την Starfire να αποτελεί, έμμεσα, έναν συνδετικό κρίκο μεταξύ εφηβείας και ενηλικίωσης.

Όσον αφορά στα μέλη της Justice League, μου έδωσαν μια εντύπωση μπαμπάδων-μαμάδων, οι οποίοι, στα σχετικά λίγα λεπτά που εμφανίζονται, προσπαθούν να καθοδηγήσουν τους Titans. Και λέω “στα σχετικά λίγα λεπτά”, γιατί η παρουσία τους στον τίτλο της ταινίας δεν δικαιολογείται καθόλου από τον χρόνο συμμετοχής τους. Πάντως, η σύγκρουση μεταξύ των ομάδων υπάρχει, και μολονότι καταλαμβάνει ένα πολύ μικρό μέρος του σεναρίου και δεν έχει τόση σχέση με τη συνολική υπόθεση, είναι, ωστόσο, αρκετά απολαυστική, όπως και όλες οι μάχες της ταινίας. Στα θετικά έρχονται και οι – γνωστοί πλέον από τις προηγούμενες ταινίες – voice actors, αλλά και η μουσική επένδυση που δένει γάντι με την πλοκή.

Το JUSTICE LEAGUE VS. TEEN TITANS αποτελεί μια ακόμη ωραία ταινία στο οπλοστάσιο του DCAU. Σίγουρα δεν τοποθετείται στις top του είδους (μιας και η DC στις animated ταινίες έχει δώσει απίθανα πράγματα), αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κακή ή μέτρια. Αν δεν την έχετε στην watch list σας, δώστε της μια ευκαιρία. Δεν θα το μετανιώσετε.