Captain America: Sam Wilson #7

Ο Steve Rogers στο προσκήνιο, με αφορμή τα "γενέθλιά" του
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Captain America: Sam Wilson #7

WritersNick Spencer, Joss Whedon, Tim Sale, Greg RuckaArtistsDaniel Acuna, Angela Unzueta, Matt Yackey, John Cassaday, Tim Sale, Mike PerkinsPublisherMarvel Comics

Το AVENGERS STANDOFF συνεχίζεται δυναμικά μέσα από τον τίτλο του Sam Wilson, νυν Captain America. Το συγκεκριμένο τεύχος λειτουργεί και ως εορτασμός των 75 χρόνων από την δημιουργία του Cap, οπότε βλέπουμε κυρίως τον Steve Rogers, ενώ προσπαθεί να βοηθήσει την κατάσταση όπως μπορεί, όντας αδύναμος και γέρος.

Και μέσα από αυτή του την προσπάθεια, αναδεικνύονται όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν Captain America, ακόμη και όταν δεν μπορεί να πολεμήσει, γινόμαστε μάρτυρες της ιστορίας του και γίνεται μια αλλαγή στο status quo, που είναι αναμενόμενη και η Marvel είχε ήδη αποκαλύψει σε δελτία τύπου. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Spencer ξεχνάει εντελώς τον Bucky και τον Sam. Απλώς, για λίγο, μπαίνουν στο παρασκήνιο, αν και υπογραμμίζεται συνοπτικά η σχέση που έχουν με την κληρονομιά της στολής που φορούσαν, ή φορούν, αντίστοιχα.

Μικρότερες ιστορίες συνοδεύουν την κύρια, οι οποίες και αυτές επικεντρώνονται στον Steve. Ξεχωρίζει αυτή του διδύμου Whedon/Cassaday, η οποία αφηγείται το πως ο Cap απέκτησε το πιο σημαντικό εργαλείο του ως Sentinel of Liberty, την ασπίδα.