Emerald City Comicon 2016

Τσουνάμι ανακοινώσεων!

Μετά το Image Expo σειρά είχε το (πλέον) 4ήμερο φεστιβάλ Emerald City Comicon για την comic (και όχι μόνο) κουλτούρα, στο Seattle της Washington. Παρούσες άπασες οι εκδοτικές των ΗΠΑ, καθώς και πληθώρα πρωτοκλασάτων ονομάτων, οι οποίοι προέβησαν σε πολυάριθμες ανακοινώσεις. Έχουμε και λέμε…

Η IDW ανακοίνωσε την πρώτη σειρά Disney, από Γάλλους δημιουργούς. Το πρώτο τομάκι θα λέγεται MICKEY’S CRAZIEST ADVENTURES, δια χειρός Lewis Trondheim και Nicolas Keramidas, και θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβρη. Ανακοίνωσε και με ένα poster, σαν αυτά τα άνευ λοιπών στοιχείων της Marvel, για κάτι που θα λέγεται REVOLUTION και θα ξεκινήσει τον Μάιο, ενώ τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το graphic novel WHO KILLED KURT COBAIN?, του Nicolas Otero, το οποίο βασίζεται στη νουβέλα LE ROMAN DE BODDAH της Heloise Guay de Bellissen. Τον ίδιο μήνα, αναμένεται το art book PEARL JAM: DO THE EVOLUTION, ενώ τον Ιούλιο ξεκινά νέα σειρά POWERPUFF GIRLS, σε ιστορία Jake Goldman και Haley Mancini και σχέδιο Derek Charm.

H Dark Horse ανακοίνωσε τη νέα σειρά των Jeff Lemire και Dean Ormston, BLACK HAMMER, που ξεκινά τον Ιούλιο. Μαζί τους θα είναι οι θρυλικοί Dave Stewart και Todd Klein, συνιστώντας μια ομάδα που συνολικά έχει κερδίσει 25 βραβεία Eisner! Επίσης, σε συνεργασία με την Boom!, θα βγάλει ένα cult crossover με τίτλο TARZAN ON THE PLANET OF THE APES, σε ιστορία Tim Seeley και David F. Walker και σχέδιο Fernando Dagnino, το οποίο θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Θα βγάλει και ένα τριπλό crossover, σε συνεργασία με την IDW αλλά και την 2000AD, με τίτλο PREDATOR VS. JUDGE DREDD VS. ALIENS, το οποίο θα κυκλοφορήσει Καλοκαίρι, σε σενάριο John Layman, σχέδιο Chris Mooneyham και με εξώφυλλα του Glenn Fabry. Επιστρέφει και το θεόμουρλο δίδυμο Sergio Aragonés και Mark Evanier, με νέο Groo, ονόματι GROO: FRAY OF THE GODS, που ξεκινά τον Ιούλιο, ενώ τον ίδιο μήνα αναμένεται και το BOUNTY των Kurtis Wiebe και Mindy Lee, το οποίο περιγράφεται ως ένα RAT QUEENS μαζί με FIREFLY. Τέλος, τον Οκτώβρη θα ξεκινήσει νέα σειρά hardcovers που θα περιλαμβάνει το συνολικό έργο του θρυλικού Moebius, με τίτλο MOEBIUS LIBRARY. Ο πρώτος τόμος θα ονομάζεται THE WORLD OF EDENA και θα περιλαμβάνει τα LE MONDE D’ EDENA και SRA. Μελλοντικά, στη σειρά θα συμπεριληφθούν και τα THE ART OF MOEBIUS, καθώς και τα INSIDE MOEBIUS.

H Dynamite ανακοίνωσε το δικό της crossover, με τίτλο THE LONE RANGER MEETS THE GREEN HORNET: CHAMPIONS OF JUSTICE, δια χειρός Michael Uslan και Giovanni Timpano, το οποίο ξεκινά τον Ιούλιο, ενώ οι Garth Ennis και Craig Cermak ετοιμάζουν το νέο RED TEAM, με τίτλο RED TEAM: DOUBLE TAP, CENTER MASS, που θα ξεκινήσει τέλη Ιουλίου. Τον ίδιο μήνα, θα ξεκινήσει και νέα σειρά SIX MILLION DOLLAR MAN, σε σενάριο Van Jensen και σχέδιο Ron Salas, ενώ τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει και ένα επετειακό επίτομο THE ART OF ATARI.

Η Boom!, εκτός του crossover με τον Tarzan, θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι νέα μίνι σειρά ADVENTURE TIME, από τις Jen Wang και Britt Wilson, με πρωταγωνίστριες τις Fionna και Cake και τίτλο FIONNA & CAKE: CARD WARS, ενώ τον Ιούλιο ξεκινά και νέα σειρά του King Kong, με τίτλο KONG OF SKULL ISLAND, δια χειρός James Asmus και Carlos Magno, ως prequel της αυθεντικής ταινίας του Kong, το 1933.

Όσον αφορά στη DC, πλέον έχει ένα νέο imprint ονόματι YOUNG ANIMAL, με ιθύνοντα νου τον Gerard Way και με νέο DOOM PATROL, SHADE THE CHANGING GIRL, CAVE CARSON HAS A CYBERNETIC EYE και MOTHER PANIC καθ’ οδόν. To DOOM PATROL θα είναι στο πνεύμα του run του Morrison, σε σενάριο Way και σχέδιο Nick Derington, η SHADE είναι η ιστορία ενός εξωγήινου που καταλαμβάνει το σώμα ενός 16χρονου κοριτσιού, δια χειρός Cecil Castellucci και Marley Zarcone, ο CAVE CARSON είναι ένας Silver Age χαρακτήρας και τη νέα του περιπέτεια τη γράφουν οι Way και Jon Rivera και σχεδιάζει ο Michael Avon Oeming, ενώ στο MOTHER PANIC, πρωταγωνιστεί η Violet Paige, μια πλούσια κληρονόμος-celebrity, που τα βράδια γίνεται vigilante στην Gotham. Όλοι αυτοί οι τίτλοι αναμένονται το φθινόπωρο. Επίσης, ο Dan Didio ανακοίνωσε το KAMANDI CHALLENGE, εμπνευσμένο από το DC CHALLENGE των 80s, όπου 12 ομάδες δημιουργών αφηγήθηκαν μία ιστορία, με την κάθε ομάδα να αναλαμβάνει ένα τεύχος. Αυτή τη φορά, δεκατρείς ομάδες δημιουργών θα διηγηθούν τις καλύτερες περιπέτειες του LAST BOY ON EARTH: Dan Abnett & Dale Eaglesham, Peter J. Tomasi & Neal Adams, Amanda Conner & Jimmy Palmiotti, James Tynion IV & Carlos D’Anda, Bill Willingham & Ivan Reis, Steve Orlando & Philip Tan, Marguerite Bennett & Dan Jurgens, Keith Giffen & Steve Rude, Tom King & Kevin Eastman, Greg Pak & Joe Prado, Rob Williams & Walter Simonson, Gail Simone & Ryan Sook και Len Wein & José Luis García-López.

H Oni Press ανακοίνωσε 5 ogn’s από το Open Submission Policy Initiative, μετά από 2.500 δημιουργούς που παρουσίασαν τη δουλειά τους στην εκδοτική χάρη σε αυτό το κάλεσμα. Το διμερές THE SEARCHERS του Jonathan Hill, το UNPLUGGED & UNPOPULAR των Mat Heagerty και Tintin Pantoja, το THE BLACK MAGE των Daniel Barnes και DJ Kirkland, το PODI των Navin Ratnayake, Deshan Tennekoon και Isuri Merenchi Hewage, και το PILU OF THE WOODS της Mai K. Nguyen. Συνολικά, η Oni σκοπεύει να κυκλοφορήσει δέκα ogn’s προτού ξανανοίξει τα submissions. Το πρώτο που θα εκδοθεί από το initiative θα είναι το SPACE BATTLE LUNCHTIME της Natalie Riess, που θα βγει το Μάιο.

Η Kodansha Comics θα κυκλοφορήσει, με αφορμή τα 35 χρόνια του Akira, το AKIRA: THE 35TH ANNIVERSARY BOX SET, που θα περιλαμβάνει, σε oversized hardcover format, τα 6 κλασικά τομάκια του manga, καθώς και art book.

Τέλος, στα της Marvel, ο Brian Michael Bendis ανακοίνωσε νέα συνεργασία με Michael Gaydos και David Mack, με σκοπό ένα νέο Jessica Jones/Alias, sequel του αυθεντικού ALIAS.