Haven't You Heard? I'm Sakamoto S01E01

Μια ανάλαφρη παρωδία καταστάσεων
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Haven’t You Heard? I’m Sakamoto

Season/EpisodeS01E01 WriterSano Nami DirectorTakamatsu Shinji CastMidorikawa Hikaru, Yusa Kouji, Morikubo Showtaro NetworkCrunchyroll

O Sakamoto είναι ένας μαθητής λυκείου, ο οποίος έχει το χάρισμα να προσελκύει το ενδιαφέρον όσων τον γνωρίζουν και ακόμη περισσότερο του γυναικείου πληθυσμού του σχολείου του. Ο δημοφιλής ήρωας είναι το επίκεντρο της καθημερινότητας και αυτό έχει προκαλέσει τον φθόνο των συμμαθητών του. Έτσι, ο Sakamoto πέφτει θύμα εκφοβισμού από μια ομάδα συμμαθητών του, μόνο που, αντί να τον γελοιοποιήσουν, καταφέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Και αυτό, γιατί κάθε τους προσπάθεια γνωρίζει παταγώδη αποτυχία, μια και ο Sakamoto καταφέρνει, με μοναδικό στιλ, να αποκρούσει κάθε τους “επίθεση”.

Είναι ένα anime που σαφέστατα στοχεύει στην κωμική αναπαράσταση των γεγονότων και όχι στον ρεαλισμό. Οι αστείες αντιδράσεις, η υπερβολική και ανυπέρβλητη γοητεία του Sakamoto, που έχει επονομαστεί ως ο πιο cool ήρωας, και η ευφάνταστη αντιμετώπιση των επιθέσεων των bullies, που πλέον αγγίζει τα όρια του υπερφυσικού, είναι στα συν του anime. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για μια σοβαρή ιστορία πάνω στον σχολικό εκφοβισμό, αλλά για μια ανάλαφρη παρωδία καταστάσεων, με σκοπό την αφήγηση των απαράμιλλου στιλ κατορθωμάτων του Sakamoto. Τουλάχιστον έτσι δείχνει από το πρώτο επεισόδιο, ποια να είναι άραγε η εξέλιξη; Η συνέχεια στα επόμενα επεισόδια αυτού του ευχάριστου anime, η υπόθεση του οποίου ελπίζω να μην καταλήξει σαν το αιώνιο κυνηγητό του κογιότ και του μπιπ μπιπ.