Η NBCUniversal Αγοράζει Τη DreamWorks Animation!

Με κόστος 3.8 δις δολάρια!

Ο Αμερικανικός κολοσσός των media, NBCUniversal, ανακοίνωσε την αγορά της DreamWorks Animation! Πλέον, θα είναι μέλος του group Universal Filmed Entertainment, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η Universal Pictures καθώς και η Illumination Entertainment, γνωστή για τα DESPICABLE ME και MINIONS, δημιουργώντας έναν ισχυρό ανταγωνιστή για την Disney στον τομέα του animation.

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής της Illumination, Chris Meledandri, “θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της DWA μελλοντικά”, ενώ ο CEO της NBCU δήλωσε πως η DWA είναι μία σπουδαία προσθήκη στη NBCU, καθότι έχει δημιουργήσει μία δυναμική με τις ταινίες της και μια εκτενή βιβλιοθήκη τίτλων, ώστε να συνεισφέρει στα μελλοντικά projects, όσον αφορά στις ταινίες, την τηλεόραση, τα θεματικά πάρκα και τα καταναλωτικά προϊόντα.

H DreamWorks Animation δημιουργήθηκε το 1997, ως κομμάτι της εταιρίας παραγωγής DreamWorks, των Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg και David Geffen, ενώ από το 2004 υπάρχει ως αυτόνομη εταιρία. Είναι κυρίως γνωστή για τις ταινίες SHREK, MADAGASCAR, HOW TO TRAIN YOUR DRAGON και KUNG FU PANDA.