Α Better Story

Δουλειά αντάξια αυτών του εξωτερικού
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

A Better Story

Writer/ArtistΛέναPublisherΈνατη Διάσταση

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη από τις νέες κυκλοφορίες που έγιναν στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2016 ήταν το A BETTER STORY της Λένας που κυκλοφόρησε από την Ένατη Διάσταση. Σε μικρό ασπρόμαυρο format (και μάλιστα με το άσπρο να κυριαρχεί) χωρίς καθόλου λόγια και για περισσότερες από 200 σελίδες εκτυλίσσεται μια “γλυκόπικρη ιστορία αγάπης” (όπως περιγράφεται στο οπισθόφυλλο της έκδοσης).

Η Λένα έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά ως δημιουργός, από τότε που τη γνωρίσαμε. Το A BETTER STORY δε θυμίζει καθόλου τις πολύχρωμες ιστορίες με τα ζωηρά χρώματα και τις έντονα κοριτσίστικες ευαισθησίες, με τις οποίες μας είχε συστηθεί πριν 7-8 χρόνια. Η καρτουνίστικη διάθεση μου θυμίζει τον Joey Weiser, ενώ η διάθεσή της να πειραματιστεί τόσο με το στήσιμο των panels όσο και με την υφή των γραμμών της δείχνει μια εξαιρετική απορρόφηση διάφορων επιρροών. Στα θετικά βρίσκεται και μια ξεκαρδιστική σεκάνς, κατά τη διάρκεια της οποίας (θα προσπαθήσω να αποφύγω τα spoilers) η πρωταγωνίστρια παίρνει μέρος σε μια εύκολα αναγνωρίσιμη (τουλάχιστον για όσους είχαν τηλεόραση στο σπίτι τους τα τελευταία 10 χρόνια) σκηνή. Η σκηνή αυτή είναι και το μόνο πράγμα που μου θύμισε ότι διαβάζω ελληνικό comic (τουλάχιστον μέχρι τις τελευταίες σελίδες).

Το A BETTER STORY είναι ένα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον comic και μια πολύ δυναμική “επιστροφή” για την δημιουργό του. Είναι πολύ τολμηρό από τεχνική άποψη, με κάποια τεχνάσματα να λειτουργούν καλύτερα από κάποια άλλα, κρατώντας συνολικά ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Διαβάζοντάς το, είχα την αίσθηση πως θα μπορούσα άνετα να το είχα διαβάσει από την Top Shelf πριν από 5-6 χρόνια (όταν η Top Shelf ήταν περισσότερο στα πάνω της).