Deadpool: Masacre #1

O Deadpool του Μεξικό μεταφρασμένος στα αγγλικά!

Tι σχέση έχω με τον πιο πολυσυζητημένο ήρωα της Marvel αυτή την περίοδο; Καμία απολύτως! Βέβαια, το όνομα και ο χαρακτήρας δεν μου είναι άγνωστος καθώς τον πρωτοσυνάντησα στο video game MARVEL: ULTIMATE ALLIANCE για πρώτη φορά. Οπότε, αν θεωρείτε πως είμαι το πλέον ακατάλληλο άτομο για να γράψει ένα review για τον νέο τίτλο του Deadpool, έχετε απόλυτο δίκιο!  Για εσάς τους fans του ήρωα ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη, σε περίπτωση που βρείτε κάποια σχόλια μου λάθος. Για εκείνους που δεν έχουν καμία επαφή με τον χαρακτήρα, πέραν της υπερ-επιτυχημένης (και υπερ-διασκεδαστικής) ταινίας, τότε καλώς ήρθατε στο κλαμπ!

Το τεύχος ξεκινάει τίμια και πριν αρχίσει η ιστορία, έχουμε μια μικρή περίληψη για το ποιος είναι ο χαρακτήρας. Ο ίδιος ο Deadpool σε μια καρτουνίστικη εκδοχή μας ενημερώνει πως το τεύχος σχετίζεται με έναν τύπο που συνάντησε στο Μεξικό, τον Masacre, αλλά ταυτόχρονα μας λέει πως το τεύχος μεταφράστηκε (badly translated, όπως μας ενημερώνει η Marvel στο εξώφυλλο) στα αγγλικά, από τα ισπανικά, από τα αγγλικά! Γιατί μας το λέει αυτό; Γιατί μπορεί!

Την αμέσως επόμενη στιγμή οι δημιουργοί μας πετούν στην δράση! Bρισκόμαστε την Νότια Αμερική. Μια ληστεία ενός καταστήματος διακόπτεται από έναν μυστηριώδη τύπο που αυτοαποκαλέιται Masacre. Ο άντρας αυτός έχει φτιάξει μια στολή που μοιάζει εξαιρετικά στου Deadpool, αλλά είναι εμφανές πως είναι χειροποίητη. Δίχως να χάσει χρόνο, ο Masacre αναφέρει πως επιθυμεί να δώσει ένα τέλος στη ζωή του αρχιγκάνγκστερ της περιοχής που ακούει στο όνομα Skull of Jade. Στον εντοπισμό του συμβάλλει και ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας, τον οποίο ο Masacre χρησιμοποιεί σαν πληροφοριοδότη. Τέλος, είναι αρκετές οι φορές που ο Masacre προοικονομεί πως θα συναντήσει τον Deadpool.

Deadpool-Masacre-2016-001

Για κάποιον σας εμένα, που δεν έχει καμία απολύτως επαφή με τον ήρωα, το τεύχος με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Το σενάριο που έχουν γράψει ο Brian Posehn και ο Gerry Duggan είναι διασκεδαστικότατο, δεν κουράζει και εντάσσει κατευθείαν τον αναγνώστη στην ιστορία. Φυσικά, δεν λείπουν και τα παραδοσιακά ύφους Deadpool αστεία, τα οποία χειρίζεται με μαεστρία ο Masacre! Πιο απλά, το τεύχος λειτουργεί σαν ένα warm-up για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει και ανοίγει πετυχημένα την όρεξη. Κάτι που “απογοητεύει” – αν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτη την λέξη – είναι η μη εμφάνιση του Deadpool. Φυσικά, αυτό δεν είναι καν μειονέκτημα, αλλά ίσως φανεί άσχημα σε κάποιον που θα θέλει να δει τον ήρωα. Ο “κλώνος” του πάντως τα καταφέρνει περίφημα!

Το σχέδιο είναι εξίσου καλό! Ο Scott Koblish σχεδιάζει ωραία και δίνει ζωντανές σκηνές δράσης που δένουν άψογα με την πλοκή. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως οι σκηνές βίας είναι αρκετές (πράγμα αναμενόμενο) και ίσως ξενίσουν κάποιον. Εγώ πάντως τις απόλαυσα. Τι καλύτερο να βλέπεις τον Deadp – εχμ… τον Masacre να κόβει χέρια και πόδια κακοποιών με έναν μπαλτά;

Αν έχετε στο μάτι τον συγκεκριμένο τίτλο, τότε το DEADPOOL: MASACRE θα σας αποζημιώσει 100%. Είναι ένας φρέσκος, διασκεδαστικός τίτλος που πουλάει ακριβώς αυτό που διαφημίζει: τρέλα, βία και γέλιο! Και στην τελική, δεν είναι εύκολο να προσπεράσει κανείς ιστορία που έχει στο εξώφυλλο τον πιο αφασία ήρωα που υπάρχει! Είναι o Deadpool, σωστά;