The Flash S02E21

The Runaway Dinosaur
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Flash

Season/EpisodeS02E21 WritersZack Stentz, Greg Berlanti, Andrew Kreisberg, Geoff Johns DirectorKevin Smith CastGrant Gustin, Danielle Panabaker, Candice Patton, Carlos Valdes, Keiynan Lonsdale, Tom Cavanagh, Jesse L. Martin NetworkThe CW

Χωρίς να θέλω να κάνω spoiler, θα αποκαλύψω κάτι που όλοι έτσι κι αλλιώς περιμέναμε. O Barry δεν έχει πεθάνει, άλλα βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο μέσα στο speed force, όπου ζει μία υπερβατική εμπειρία, συνομιλώντας με την εν λόγω δύναμη που του παρουσιάζεται με τη μορφή αγαπημένων του προσώπων, κάτι που μου έφερε στο μυαλό το CONTACT με τη Jodie Foster (θυμήθηκα τα νιάτα μου).

Δεν θα σχολιάσω καθόλου τον villain του επεισοδίου – ένας… ζομπιασμένος metahuman και πιο συγκεκριμένα ο Girder, που έχει ιδιότητες παρόμοιες με του Colossus των X-Men (ούπς, λάθος σύμπαν), o οποίος επανέρχεται στη ζωή, όταν ο Wells προσπαθεί να αναπαράξει τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Barry πρωτοαπέκτησε τις δυνάμεις του. Προκαλεί κάποιες αστείες στιγμές, καθώς οι ήρωες αναρωτιούνται τι θα γίνει εάν πεινάσει, αλλά ως εκεί. Θα εστιάσω στο ότι είδαμε μία από τις πιο όμορφες σκηνές της σεζόν, όταν η Iris καλεί τον Barry να γυρίσει πίσω σε εκείνη, που σίγουρα έδωσε την απάντηση στο ερώτημα που είχε η ίδια διατυπώσει σε προηγούμενο επεισόδιο: “I can’t help wondering if we’re meant to be together”.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθισε εκτάκτως ένας δηλωμένος fan των comics (αν και η συγκεκριμένη λέξη για τον συγκεκριμένο κύριο είναι μάλλον λίγη) ο Kevin Smith, ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά, καθώς είδαμε ωραίες ερμηνείες και σφιχτούς ρυθμούς σε ένα επεισόδιο που βασιζόταν κυρίως στο συναίσθημα, αλλά με γρήγορο μοντάζ περιορίστηκε το μελό στοιχείο.

Για να μην αφήσω εκκρεμότητες πάντως, η απάντηση στο ερώτημα της Iris φαίνεται να είναι “definitely, it was meant to be…”.