The Wicked + The Divine #18

Άξιζει η αναμονή!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Wicked + The Divine #18

WriterKieron GillenArtistJamie McKelviePublisherImage Comics

Επιτέλους, μετά από μερικούς μήνες, το επιτυχημένο comic της Image είναι και πάλι κοντά μας! Οι συντελεστές έβαλαν τα δυνατά τους, για να μας αποζημιώσουν για την αναμονή και μάλλον το πέτυχαν, καθώς μας εισήγαγαν σε έναν νέο κύκλο αυτής της μεταφυσικής pop περιπέτειας.

Στην έναρξη του νέου story arc, ο Kieron Gillen επιφυλάσσει εκπλήξεις, ανατροπές αλλά κυρίως μας συστήνει νέους και παλιούς χαρακτήρες, ακολουθώντας μια μεθοδευμένη ανάπτυξη. Στο τεύχος αυτό αρχίζουμε να γνωρίζουμε το νέο μέλος του Pantheon, Persephone, η οποία δεν είναι άλλη από τη γνωστή μας από το πρώτο τεύχος της σειράς, Laura! Στην πραγματικότητα, ο Kieron Gillen μας παρουσιάζει έναν εντελώς νέο χαρακτήρα, καθώς η ιδιαίτερα αλλαγμένη ή διαταραγμένη Persephone δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την αθώα fan Laura. Ταυτόχρονα, μαθαίνουμε περισσότερα για τη Minerva, τη νεαρότερη των θεών, η οποία ως τώρα δεν είχε διαδραματίσει κάποιο σπουδαίο ρόλο.

Οι σεναριακές ανατροπές μας προκαταβάλουν για ενδιαφέρουσα συνέχεια, ενώ το σχέδιο του Jamie McKelvie, αιχμαλωτίζει για ένα ακόμη τεύχος το βλέμμα του αναγνώστη στα panels, μαζί βέβαια με το ακόμη φορά αξιόλογο στήσιμο των σελίδων που προσδίδει σε καθεμία ξεχωριστή ταυτότητα.

Εν ολίγοις, το #18 επικυρώνει γιατί το THE WICKED AND THE DIVINE είναι μια από τις καλύτερες και πιο επιτυχημένες σειρές, με πρωτότυπο σενάριο, υπέροχο artwork, σασπένς και αξιόλογους χαρακτήρες. Τα καλά νέα, όμως, δεν σταματούν εδώ, καθώς ο Gillen στο τέλος του τεύχους υπόσχεται ότι εφεξής, κάθε μήνα, αδιάλειπτα θα παίρνουμε τη δόση μας, μέχρι την ολοκλήρωση της σειράς.

Τελικά άξιζε η αναμονή!