Empress #1

Εντυπωσιακή αρχή, αλλά...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Empress #1

WriterMark MillarArtistStuart ImmonenPublisherMarvel Comics (Icon)

Η περιπετειώδης ιστορία της Αυτοκράτειρας Emporia, η οποία, με τη βοήθεια του έμπιστου σωματοφύλακά της, Captain Dane Havelok, παίρνει τα τρία βλαστάρια της και εγκαταλείπει τον μάλλον παράφρονα σύζυγό της, Αυτοκράτορα Morax, άρχοντα του πλανήτη Γη. Ναι, ναι, τουτουνού του πλανήτη – όχι, όμως, κάποιας ενδεχόμενης φουτουριστικής εκδοχής του, αλλά μιας πολύ παλιάς. Μη ψάξετε στο Google ούτε στα βιβλία Ιστορίας. Δε θα βρείτε πουθενά τη βασιλεία του Morax, διότι αυτή συνέβη πολλά εκατομμύρια έτη στο παρελθόν, πριν τον αφανισμό των δεινοσαύρων!

Η Emporia, λοιπόν, αφήνει πίσω της τον πλανήτη και φεύγει μακριά από τον σκληρό και επικίνδυνο δυνάστη σύζυγό της, πλην όμως αυτή της η απόφαση δε θα αρέσει και πολύ στον Morax, ο οποίος είναι πολύ κακά κακός και δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Ο Mark Millar άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι μιας ιστορίας η οποία εξ αρχής δείχνει διάθεση να μας παρασύρει σε σελίδες με καταιγιστική δράση, ενώ ο Stuart Immonen αποζημιώνει την επιλογή της ανάγνωσης του comic με το γνώριμο και εξαιρετικό του σχέδιο. Το πρώτο τεύχος πετυχαίνει τους βασικούς του σκοπούς – να μας εισαγάγει στην υπόθεση με άμεσες πληροφορίες και να μας διασκεδάσει με τις εντυπωσιακές σκηνές δράσης.

Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, το διαστημικό ανθρωποκυνηγητό θυμίζει το SAGA και, πέρα από την εντυπωσιακή του αρχή, δεν εντόπισα τα στοιχεία εκείνα που θα με έκαναν εναγωνίως να αναζητήσω τη συνέχεια. Ίδωμεν…