Titans Hunt #8

Πρόωρο αλλά καλό τέλος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Titans Hunt #8

WriterDan AbnettArtistPaul PelletierPublisherDC Comics

Δυστυχώς, η… προσφυγή της DC στο επερχόμενο REBIRTH είχε ως αποτέλεσμα το TITANS HUNT να ολοκληρωθεί σε 8 τεύχη (αντί για 12) και οι εξελίξεις να στριμωχτούν αρκετά. Το τέλος του limited series, πάντως, όσο βιαστικά κι αν ήρθε, ήταν αρκετά καλό – ειδικά στα δύο τελευταία τεύχη.

Οι Titans έρχονται αντιμέτωποι με τον Twister, εξακολουθώντας να θυμούνται ελάχιστα από την προηγούμενη ζωή τους, και για πρώτη φορά μετά από χρόνια (από την έναρξη του New 52) λειτουργούν ως ομάδα. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο στοίχημα του Dan Abnett – να δώσει έναν σημαντικό ρόλο σε κάθε μέλος του μεγάλου cast του, χωρίς κάποιος να αδικηθεί ή να στριμωχτεί με το ζόρι. Και τα καταφέρνει μια χαρά! Ειδικά στην τελική μάχη, όλοι έχουν ένα ρόλο και οι δυνατότητες που δείχνουν οι Titans ως ομάδα δε μπορούν παρά να ενθουσιάσουν τους παλιότερους αναγνώστες.

Ιδιαίτερη μνεία, όμως, αξίζει σε δύο σκηνές. Η πρώτη είναι αυτή που παρουσιάζει τους Titans έναν-έναν να “ενηλικιώνονται”, αποδεικνύοντας στον Twister ότι δεν αποτελούν πια τα θύματά του. Άψογο characterization και μηδαμινά εμπόδια στον ρυθμό της ιστορίας, εν μέσω της μάχης. Και η δεύτερη είναι η τελευταία, η οποία παραπέμπει στο REBIRTH #1 και στο μέλος της ομάδας που δεν έχουμε δει – όσοι έχετε διαβάσει τις φήμες για τον πρωταγωνιστή του REBIRTH μάλλον έχετε καταλάβει.

Τέλος, θα ομολογήσω πως μου άρεσε περισσότερο το σχέδιο του Paul Pelletier από αυτό του Paulo Siqueira που είδαμε στα προηγούμενα τεύχη. Όχι ήταν κακό, απλά το σχέδιο αυτό του τεύχους μου φάνηκε πιο ζωντανό και ρέον.