Agents Of S.H.I.E.L.D. S03E21 & S03E22

Absolution / Ascension
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Agents Of S.H.I.E.L.D.

Season/EpisodeS03E21 & S03E22 WritersJoss Whedon, Jed Whedon, Maurissa Tancharoen, Chris Dingess, Drew Z. Greenberg DirectorKevin Tancharoen CastClark Gregg, Chloe Bennet, Ming-Na Wen, Brett Dalton, Luke Mitchell, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge NetworkABC

Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός από τότε που το AGENTS OF S.H.I.E.L.D. ήταν αρκετά μέτριο και τώρα κατέληξε να είναι μία από τις καλύτερες σειρές του υπερηρωικού είδους; Και το φινάλε της τρίτης σεζόν επιβεβαιώνει την δήλωση μου, γιατί συμπυκνώνει όλα τα θετικά της σειράς σε μιάμιση ώρα.

Στην πρώτη μάχη με τον Hive, ενώ προσπαθούν να τον εμποδίσουν να εκτοξεύσει έναν πύραυλο που θα μετατρέψει την ανθρωπότητα σε υποχείρια του, η ομάδα λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, καταφέρνοντας να τον εμποδίσουν προσωρινά.

Αλλά είναι το δεύτερο μισό του φινάλε που είναι φαντασμαγορικό από κάθε άποψη. Έχει μάχες με υποδειγματική συνδυασμό πολεμικών τεχνών και υπερδυνάμεων, έχει στιγμές που αναμέναμε για αρκετά επεισόδια και δεν απογοήτευσαν, όπως την αποκάλυψη του αληθινού προσώπου του Hive και του θανάτου ενός μέλος του cast σε μια άκρως συγκινητική και φορτισμένη σκηνή (όλη η σκηνή στο τζετ είναι εξαιρετική) και έχει και ένα flash-forward που μας δείχνει ένα αρκετά διαφορετικό status quo, αλλά και ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει η σειρά στην τέταρτη σεζόν.