Ροζ Μαύρα

Βγήκε ο Χάρος παγανιά!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Τα Ροζ Μαύρα

Writer/ArtistΑρκάςPublisherΕκδόσεις Γράμματα

Ο Αρκάς, ο οποίος διανύει περίοδο μεγάλης δημιουργικότητας, όσον αφορά στα ατακαδόρικα γελοιογραφίστικα καρέ (βλέπε facebook), σειριοποίησε ΤΑ ΜΑΥΡΑ, που έφτασαν στο τρίτο βιβλιαράκι τους, όπου το αποτέλεσμα δικαιολογεί τον τίτλο του. Προηγήθηκε το πιο βαρύ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΑ, το οποίο θεωρώ το λιγότερο αστείο της, μέχρι στιγμής, τριλογίας.

Στα ΡΟΖ ΜΑΥΡΑ, ο Χάρος “μπαίνει στις κρεβατοκάμαρες των θυμάτων του, επεμβαίνοντας απρεπώς στις πιο ιδιωτικές τους στιγμές”. Κοινώς, αυτό που θα συναντήσετε στις σελίδες του, είναι άπειρες στιγμές πιπεράτου μαύρου χιούμορ, με τον Χάροντα να δίνει ρεσιτάλ γέλιου, χωρίς να σέβεται τίποτα απολύτως, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και κοινωνικού status – όπως θα έκανε και ο πραγματικός Χάρος, εξάλλου.

Τα ΡΟΖ ΜΑΥΡΑ είναι το καλύτερο της μαύρης τριλογίας και προσωπικά περιμένω με μεγάλη χαρά το επόμενο αλμπουμάκι της σειράς, με πρωταγωνιστή ίσως τον πιο ενδιαφέροντα νέο χαρακτήρα του Αρκά αυτή τη δεκαετία.